Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 17:34

Ο Χαρίτσης για την αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για την αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή

“Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να μην νομιμοποιήσουμε το παρακρατικό σύστημα που έχει στηθεί μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου”, δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης
και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm 97.8”, σε συνέντευξή του στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα, σχολιάζοντας την απόφαση του κόμματος να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Παρατήρησε πως “έχουν αποδειχθεί θεσμικά οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και της ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων, αλλά ο πρωθυπουργός αρνείται να δώσει οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση. Αυτή την στιγμή διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατική ομαλότητα του τόπου και μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός”.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημείωσε πως “τα ζητήματα της δημοκρατίας, της κοινωνίας και της οικονομίας πάνε μαζί. Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η χώρα μας παραμένει πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος και στις τιμές καυσίμων σε όλη την Ευρώπη”.
Επεσήμανε ότι “οι εκπρόσωποι τις αγοράς προειδοποιούν ότι μία στις δύο επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα τρέχοντα λειτουργικά τους έξοδα και οι βιομηχανικές ενώσεις με
πρόσφατη ανακοίνωσή τους εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον της βιομηχανίας. Τα επιδόματα που δίνονται για να διατηρείται ακέραια η αισχροκέρδεια στην αγορά δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική”.
Εξήγησε ότι “απαιτείται μια πολιτική στήριξης της πραγματικής οικονομίας με πραγματικούς όρους. Χρηματοδοτήσεις στο σύνολο των επιχειρήσεων, ενίσχυση από το τραπεζικό σύστημα
και αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας”.
Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι “προτεραιότητα για εμάς το επόμενο διάστημα είναι να συζητήσουμε με τους πολίτες το πώς βλέπουμε το μέλλον του τόπου μας πέρα από τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER