Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 09:08

Ερώτηση Χαρίτση σε Μενδώνη: "Επικίνδυνες ρηγματώσεις στο Κάστρο Καλαμάτας"

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση σε Μενδώνη: "Επικίνδυνες ρηγματώσεις στο Κάστρο Καλαμάτας"

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων προστασίας και ανάδειξης του Κάστρου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται ουσιαστικά τα φαινόμενα κατολισθήσεων και ρηγματώσεων των τειχών, απετέλεσαν την αφορμή για την κατάθεση ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης κι Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την συνυπογραφή της τομεάρχη Πολιτισμού και βουλευτού Αχαΐας του κόμματος Σίας Αναγνωστοπούλου.

Στην ερώτηση γίνεται λόγος για “τα σημαντικά προβλήματα που αφορούν κατολισθήσεις και φαινόμενα καταπτώσεων με άμεση συνέπεια στην στατικότητα των τειχών, αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα στις παρυφές των τειχών που δημιουργούν επικίνδυνες ρηγματώσεις σε οικίες πέριξ του κάστρου, δεν αντιμετωπίζονται και δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για γενικευμένες καταστροφές στο εμβληματικό κάστρο αλλά και τις γύρω κατοικίες”.

Ο Αλ. Χαρίτσης υπενθυμίζει ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 χρηματοδότησε με 150.000 ευρώ από εθνικούς πόρους τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της πύλης του Κάστρου και τη μελέτη φωτισμού του μνημείου” κι επισημαίνει: “Παρά τις δηλώσεις όμως της υπουργού Πολιτισμού το 2020 για επίλυση άλλων προβλημάτων, όπως η προσβασιμότητα συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες στον χώρο και η υλοποίηση των έργων φωτισμού, κανένα από τα παραπάνω έργα δεν υλοποιείται”.

Ο Mεσσήνιος βουλευτής ρωτά την υπουργό Πολιτισμού: “1. Θα ζητήσει την άμεση παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και αρμόδιων εμπειρογνωμόνων, ώστε να εξακριβωθούν και αντιμετωπισθούν τα επικίνδυνα φαινόμενα καταπτώσεων και ρηγματώσεων των τειχών του Κάστρου Καλαμάτας; 2. Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων για την προσβασιμότητα συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες και των έργων φωτισμού του Κάστρου Καλαμάτας;”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER