Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 18:58

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γαλανόπουλος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

 

Περιοδεία στο ΑΕΙ Καλαμάτας στο Ασπρόχωμα, πραγματοποίησε χθες, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ Γιάννης Γαλανόπουλος.

Κατά την περιοδεία συνομίλησε με εργαζόμενους και συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πετρόπουλο, κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων.

Ο Γ. Γαλανόπουλος δήλωσε: Άμεσα πρέπει να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθηγητών και διοικητικού προσωπικού. Να αναβαθμιστεί ο εργαστηριακός εξοπλισμός και οι υποδομές. Να υπάρχει για όλους τους φοιτητές φοιτητική μέριμνα και όχι να βλέπουμε, όπως έγινε πρόσφατα, εκατοντάδες φοιτητές να στερούνται το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση ή η φοιτητική εστία να μην έχει καταχείμωνο την απαραίτητη θέρμανση και ζεστό νερό”.

Ανέφερε πως “η υποβάθμιση του πανεπιστημίου είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η μία έκοβε και η άλλη έραβε στην υποχρηματοδότηση, στην υποβάθμιση, στη μείωση του προσωπικού των πανεπιστημίων κ.α. ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνη που αντί να αναβαθμίζονται οι σπουδές, αναβαθμίζονται διαρκώς μόνο τα προβλήματα” και κατέληξε: “Η λύση σήμερα βρίσκεται στη πρόταση πάλης που καταθέτει το ΚΚΕ. Με την ανάπτυξη της διεκδίκησης και του αγώνα στα πανεπιστήμια, στους συλλόγους των καθηγητών, των εργαζομένων στα ιδρύματα. Στην πάλη των φοιτητικών συλλόγων”.