Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 13:00

Ερώτηση Χαρίτση για την καθυστέρηση του κτηρίου του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

“Επί 2 χρόνια καθυστερεί αδικαιολόγητα η χρηματοδότηση για το νέο κτήριο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας”, επισημαίνει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας κι Εσωτερικών, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Με την ερώτησή του ο Αλ. Χαρίτσης ζητεί τις άμεσες ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Επισημαίνει πως “το σχολείο φιλοξενεί σήμερα 44 μαθητές και λειτουργεί ως 10θέσιο, σε κτήριο όπου οι υποδομές του πλέον έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα να παρατηρείται η απαράδεκτη εικόνα βοηθητικοί χώροι (διάδρομοι) να μετατρέπονται σε αίθουσες θεραπευτικής χρήσης. Παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, η έλλειψη

στοιχειωδώς κατάλληλων χώρων υγιεινής και τα συνεχή πλημμυρικά φαινόμενα στους χώρους του, συνιστούν μια τριτοκοσμική κατάσταση που δεν αρμόζει σε καμία σχολική μονάδα, πόσο μάλλον όταν αφορά ένα ειδικό σχολείο”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι “από τις αρχές του 2019 παραχωρήθηκε από τον Δήμο

Καλαμάτας οικόπεδο που βρίσκεται στην Ανατολική Συνοικία της πόλης, με σκοπό την ανέγερση νέου κτηρίου. Ενώ όμως κατατέθηκαν οι μελέτες για να ενταχθεί το έργο στον «Φιλόδημο», η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε το εν λόγω πρόγραμμα. Στη συνέχεια κατατέθηκαν οι νέες μελέτες για να ενταχθεί το έργο στο «Αντώνης Τρίτσης», όμως η ένταξη καθυστερεί αδικαιολόγητα εδώ και δύο χρόνια”.

Ο Αλ. Χαρίτσης ρωτάει τους συναρμόδιους υπουργούς: “1. Κρίνει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως αναγκαία την ανέγερση σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας; 2. Για ποιόν λόγο, παρά το ότι έχουν κατατεθεί εδώ και δύο χρόνια οι μελέτες και οι αιτήσεις χρηματοδότησης, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εντάξει την ανέγερση του νέου κτηρίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»;”.