Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 21:13

Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη για σύστημα υγείας (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλεργία στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεσμευόμαστε για ένα νέο αναβαθμισμένο ΕΣΥ”, επεσήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGΑ”, στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι “η αποχώρηση του κ. Καραμανλή δείχνει την μεγάλη ενόχληση ενός μέρους της ΝΔ για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την απόπειρα συγκάλυψής του” και σχολίασε πως “την ίδια στιγμή η ΝΔ στρέφεται προς το ακροδεξιό ακροατήριο. Όπως φαίνεται και στις πολιτικές που εφαρμόζονται”.

Οσον αφορά το ΕΣΥ, παρατήρησε ότι “το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση. Και καταφέραμε μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες μνημονίων να το καταστήσουμε αξιοπρεπές. Με σχεδόν 20.000 προσλήψεις, αναβάθμιση του εξοπλισμού, και τη μεγάλη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας”.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι “έκτοτε είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας λέει ότι αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα ήταν πεταμένα λεφτά και τον πρωθυπουργό μιλάει για «εξορθολογισμό», δηλαδή συρρίκνωση του ΕΣΥ. ενώ σήμερα υπηρετούν λιγότεροι στο σύστημα από ότι το 2019” και πρόσθεσε: “Αυτό που βιώνουν οι πολίτες στα νοσοκομεία είναι μια επιστροφή στο παρελθόν των πρώτων μνημονιακών χρόνων, ενώ γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό δίνουν μια μεγάλη μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλεργία στο δημόσιο σύστημα υγείας”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε πως “έχουμε δεσμευθεί για ένα νέο ΕΣΥ, με μισθολογική αναβάθμιση για τους εργαζόμενους στο σύστημα. Νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις που ακόμη και μετά την πανδημία μένουν κενές. Και αναβάθμιση του εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία”.