Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 19:22

ΚΚΕ: Ο Κομπότης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Γράφτηκε από την

 

“Η 1η Μάρτη είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πώς είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Αρης Κομπότης, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΚΚΕ.

Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι “πρόκειται για «σφαγή» που ήρθε μετά από μια πορεία χρόνων αρχικά «απελευθέρωσης» και έπειτα ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που μάλιστα έκλεισε και ψήφισε τη συμφωνία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ιταλικό μονοπώλιο της «Ferrovie»”.

Ο Αρ. Κομπότης εκτιμά πως “ταυτόχρονα είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΣΕ είχαν προειδοποιήσει για τη τραγική κατάσταση και ότι το ατύχημα είναι θέμα ημερών. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση στις 7 Φλεβάρη του 2023 της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) που με αφορμή άλλα 2 ατυχήματα που είχαν συμβεί εκείνες τις ημέρες τόνιζε: ‘δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, κάνοντας διαπιστώσεις’. Στην ίδια ανακοίνωση διεκδικούσαν μέτρα που αν είχαν υλοποιηθεί έστω και τελευταία στιγμή, θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα”.