Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 20:41

Ο Χαρίτσης για τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία (βίντεο)

“Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, δίνοντας απαντήσεις στο πιεστικό αίτημα για δικαιοσύνη και ασφάλεια”, τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, στο Open TV, στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, στους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι “η κοινωνία ζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη για το αδιανόητο δυστύχημα των Τεμπών” και σημείωσε: “Δεν αποδίδεται δικαιοσύνη με το να λέμε ότι όλοι φταίμε - κάτι που σημαίνει ότι δεν φταίει κανείς - και με την προσπάθεια διάχυσης των ευθυνών στους πάντες. Οι μαζικές κινητοποιήσεις του κόσμου δείχνουν το συλλογικό πένθος και το συλλογικό
«ως εδώ» της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπατά τον κόσμο, μεταθέτοντας την ευθύνη. Αλλά και έναν πρωθυπουργό που έσπευσε πριν ξεκινήσει καν η έρευνα να μιλήσει για την ευθύνη ενός συγκεκριμένου εργαζόμενου. Και να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη, ενώ λίγες ώρες μετά έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση”.
Παρατήρησε ότι “η χειρότερη παρακαταθήκη που αφήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η διάρρηξη εμπιστοσύνης της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα”, υπογραμμίζοντας: “Το είδαμε και με την πανδημία, με το κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών και με την μεγάλη κρίση του πληθωρισμού και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζεται στην οικονομία”.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “οι συγκεντρώσεις όμως εκφράζουν και πιο θεμελιώδη ζητήματα. Το «ως εδώ» του κόσμου αφορά το πώς ζει αυτή η κοινωνία. Και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την ίδια τη ζωή, στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία” και κατέληξε: “Όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα υπάρξει νέα, προοδευτική κυβέρνηση στη χώρα. Που η μεγάλη της δουλειά θα είναι να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία”.

 

 


NEWSLETTER