Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 14:44

Χαρίτσης για Τέμπη: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να κουκουλώσει την υπόθεση”

Γράφτηκε από την

“Η κοινωνία πενθεί και είναι οργισμένη. Ζητά απαντήσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Πώς θα τις λάβει όταν η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επιχειρεί να κουκουλώσει την υπόθεση;” διερωτήθηκε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Ant1 TV, στους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι “από τις πρώτες ήδη ώρες ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος” και τόνισε: “Ενώ υπήρχε συμφωνία όλων των κομμάτων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μόλις χθες μάθαμε ότι θα συγκληθεί η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου χωρίς την συμμετοχή του κ. Καραμανλή. Πώς θα γίνει συζήτηση χωρίς τον εμπλεκόμενο υπουργό και τους υφυπουργούς που χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση τόσα χρόνια;”.

Ο μεσσήνιος βουλευτής δήλωσε πως “βρισκόμαστε σε σημείο καμπής. Η κοινωνία μετασχηματίζεται και εκφράζει την αγωνία της. Βλέπουμε τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων και κοινωνικές διεργασίες, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας” και πρόσθεσε: “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ούτε η ευθύνη μπορεί να επιμεριστεί ισομερώς σε όλους, γιατί τότε είναι σα να λέμε ότι δεν φταίει κανείς”.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι “ψηφίσαμε ως κυβέρνηση την απλή αναλογική γιατί πιστεύουμε στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις επόμενες εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση. Ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του στο νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί”.