Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 17:47

Χαρίτσης στον Ant1: “Προοδευτικές πολιτικές προς όφελος όλων”

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης στον Ant1: “Προοδευτικές πολιτικές προς όφελος όλων”

“Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά με προοδευτικές πολιτικές προς όφελος όλων - Αυτό είναι το κρίσιμο ζητούμενο των επόμενων εκλογών”, τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Ant1.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας τη ΝΔ να κατακρημνίζεται, επιδιώκει να αρπάξει βουλευτές από όπου μπορεί για να σχηματίσει κυβέρνηση”.

Ο Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε πως “στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουμε κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμη και αν έχουμε αυτοδυναμία. Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις και χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση”, επισημαίνοντας: “Εδώ και καιρό έχουμε απευθύνει προσκλητήριο για προοδευτική διακυβέρνηση, στη βάση μιας στέρεας προγραμματικής συμφωνίας”.

Ξεκαθάρισε πως “το κρίσιμο είναι ποιες πολιτικές θα ακολουθήσουμε την επομένη των εκλογών” και πρόσθεσε: “Να  μιλήσουμε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, μετά την περιπέτεια της πανδημίας. Για δημόσιες πολιτικές και στήριξη των δημόσιων υποδομών. Για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που δεν θα αφορά μόνο τους λίγους και ισχυρούς φίλους του κ. Μητσοτάκη. Και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να περιλαμβάνει και τους μικρομεσαίους και την περιφέρεια της χώρας”.

Ο μεσσήνιος βουλευτής εκτίμησε ότι “σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα θα κληθούν να συμφωνήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις το βράδυ των εκλογών” και υπογράμμισε πως “ειδικά η νεολαία που βιώνει την ανασφάλεια στην εργασία, τις σπουδές και την καθημερινότητά της, πρέπει να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι “οι πολίτες πρέπει να αναλογιστούν αν όσα βιώνουν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η προοπτική για το μέλλον. Ή αν αντίθετα είναι η απόλυτη ανασφάλεια”.


NEWSLETTER