Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 11:49

Ερώτηση Πετράκου στο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Πετράκου στο Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη

 

Ερώτηση αναφορικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη ζητώντας παράλληλα την επιτάχυνση των διαδικασιών για ένταξή του στο ΕΣΠΑ κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση του κ. Πετράκου:

Είναι γνωστή η άσχημη κατάσταση του σημαντικού οδικού άξονα      Ριζόμυλος – Σουληνάρι – Πύλος – Μεθώνη και είναι  κοινή η διαπίστωση ότι επιβάλλεται η ουσιαστική βελτίωση αυτού του οδικού άξονα όπως βέβαια και συνολικά του εσωτερικού οδικού δικτύου του Ν. Μεσσηνίας το οποίο και αυτό βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Η ουσιαστική βελτίωση του οδικού αυτού άξονα θα συμβάλει στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.

Η ουσιαστική βελτίωση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος – Σουληνάρι – Πύλος – Μεθώνη είναι επιβεβλημένη και επείγουσα ανάγκη. Για το σκοπό αυτό το 2007 ανατέθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ μελέτες αλλά ακόμη και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί παρά τις δηλώσεις για  «προσωπικό ενδιαφέρον» του ίδιου του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα για το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες αλλά εκκρεμούν οι απαλλοτριώσεις στη Μεσσήνη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ένταξη του έργου στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Τα τμήμα Ριζόμυλος – Σουληνάρι και Πύλος - Μεθώνη έχουν μελετητική ωριμότητα και μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ εάν επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Επειδή το οδικό δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σε κακή κατάσταση.

Επειδή η βελτίωση του οδικού δικτύου θα συμβάλει στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την τοπική οικονομία.

Επειδή έχουν δαπανηθεί τεράστια ποσά για τις μελέτες και η ένταξη στο ΕΣΠΑ είναι η μοναδική δυνατότητα για την κατασκευή του έργου. 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  • Δεσμεύεται ότι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τουλάχιστον τα ώριμα μελετητικά τμήματα του οδικού άξονα  Καλαμάτα - Ριζόμυλος – Σουληνάρι – Πύλος – Μεθώνη;
  • Προτίθεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών που εκκρεμούν έτσι ώστε να ενταχθούν και τα υπόλοιπα τμήματα του έργου στο ΕΣΠΑ;
  • Πότε θα δημοπρατηθεί το τμήμα ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ – ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ; 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 Πετράκος Αθανάσιος


NEWSLETTER