Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 20:48

Χαρίτσης για Αναπτυξιακή Τράπεζα: “Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια”

Γράφτηκε από την

“Η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όρια: 40 μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκαν την Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ”, τονίζει σε δήλωσή του ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι “η Αναπτυξιακή Τράπεζα ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη διεύρυνση της χρηματοδότησης σε περισσότερες επιχειρήσεις” και σημειώνει: “Η Ν.Δ. από το 2019 έβαλε στον πάγο την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Την άφησε αναξιοποίητη. Όπως αναξιοποίητο παραμένει και το εργαλείο των μικροπιστώσεων που δημιουργήσαμε για να έχουν επιτέλους δυνατότητα πρόσβασης σε δανεισμό με ευνοϊκούς όρους οι ατομικές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες”.
Υπενθυμίζει, επίσης, ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ΕΕ, όπως το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equifund), με σκοπό η Αναπτυξιακή Τράπεζα να τα χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δράσεων της. Ούτε αυτό έγινε” κι επισημαίνει:
“Σε όσες προεκλογικές φιέστες και αν συμμετάσχει ο κ. Μητσοτάκης η αλήθεια είναι μία: Η κυβέρνηση στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εμποδίζει τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου σε βιώσιμη και δίκαιη κατεύθυνση. Αντί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ώστε περισσότερες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια, σκιαμαχεί με τις τράπεζες και κρατάει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της. Ευτυχώς, στις 21 Μαΐου η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα”.