Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 15:43

Βράβευση Σαμαρά από το Harvard Business School

Γράφτηκε από την

 

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βραβεύτηκε προχθές από το Harvard Business School ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής, με την ύψιστη τιμητική διάκριση του ετήσιου βραβείου Alumni Achievement Award.

Κατά την απονομή ο κοσμήτορας της Οικονομικής Σχολής του Harvard, Strikant Datar μίλησε για την ακαδημαϊκή πορεία του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνοντας : «Υιός ενός καρδιολόγου ο Αντώνη  Σαμαράς, αναμενόταν να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Μία μέρα όμως ένας φίλος τον κάλεσε σε ένα εργαστήριο χημείας στο κολλέγιο Αμχερστ για να ακούσει μία ομιλία του Τζων Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Ενθουσιασμένος ο Αντώνης άλλαξε το αντικείμενο των σπουδών του και ακολούθησε τα οικονομικά».

«Λίγες καριέρες είναι τόσο δύσκολες και τόσο απρόβλεπτες όσο η πολιτική. Ο Αντώνης όμως, από την αρχή συνέχισε να εστιάζει την προσοχή του σε αυτό που τον κινητοποιούσε. Δηλαδή στην αγάπη για τον λαό και στην αγάπη για επίλυση των προβλημάτων (της πατρίδας). Είναι το καθήκον και ο σεβασμός που ενσαρκώνει ο Αντώνης υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό, κάτι που θα καθορίσει και την πολιτική του κληρονομιά, δημιουργώντας έναν λαμπρό φάρο για τις μελλοντικές γενεές των ηγετών» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Datar.

Στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου Harvard σημειώνεται ότι «για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Award έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, και η ηγεσία τους είναι παράδειγμα προς μίμηση».