Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 08:48

Ερώτηση Χαρίτση για το κλείσιμο γραφείων ΕΛΤΑ στη Μεσσηνία

 

“Το αιφνιδιαστικό λουκέτο σε καταστήματα των ΕΛΤΑ της Μεσσηνίας δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και οδηγεί σε περαιτέρω απομόνωση την περιφέρεια”, τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης, σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ στην Παραλία Καλαμάτας και το Διαβολίτσι, στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής απόφασης της διοίκησης των ΕΛΤΑ για κατάργηση σε πρώτη φάση 65 καταστημάτων σε όλη την χώρα, ο Αλ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι “σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ, μέχρι τέλους του 2023 θα δρομολογηθεί το κλείσιμο τουλάχιστον 168 καταστημάτων σε όλη τη χώρα. Το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει νέα μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών στις ταχυδρομικές τους αλλά και τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες, ειδικά των κατοίκων της περιφέρειας και των απομακρυσμένων δήμων”.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής επισημαίνει ότι “η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια στις τοπικές κοινωνίες, ενώ παράλληλα την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι οι δήμοι της χώρας δεν είχαν καμία προηγούμενη ενημέρωση”.

Στην αναφορά του για την Μεσσηνία παρατηρεί πως “ειδικά για τις κωμοπόλεις και τις κοινότητες της ελληνικής υπαίθρου, όπως είναι η περίπτωση του Διαβολιτσίου του Δήμου Οιχαλίας, τα καταστήματα των ΕΛΤΑ επιτελούν έναν ευρύτερο, εξαιρετικά κρίσιμο, κοινωνικό ρόλο, καθώς συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την ικανοποίηση βασικών αναγκών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης διοικητικών υποθέσεων”.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς: “1. Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των καταστημάτων ΕΛΤΑ που καταργούνται; 2. Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα οξυμένα προβλήματα εξυπηρέτησης που θα αντιμετωπίσουν ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας, ειδικά στην περιφέρεια και τους απομακρυσμένους δήμους, μετά την κατάργηση και το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ; 3. Ποια θα είναι η διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων στα καταστήματα που καταργούνται;”.