Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023 09:23

Το πρώτο μήνυμα Χαρίτση στη Μεσσηνία: «Σοβαρό σχέδιο για το μέλλον της χώρας»

 

Την Μεσσηνία επέλεξε για να στείλει το πρώτο προσωπικό μήνυμά του μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης.

Καθ’ οδόν προς την ηγεσία του νέου σχηματισμού ο κ. Χαρίτσης αποφεύγει την σύγκρουση και σημειώνει ότι «ο νέος δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά είναι αναγκαίος» και συμπληρώνει ότι «φιλοδοξούμε να συνενώσουμε δυνάμεις και να συμβάλουμε στη συνολική ανασύνθεση της Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, των κοινωνικών κινημάτων και συνολικότερα του προοδευτικού χώρου».

Αναλυτικά η πρώτη επίσημη δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

“H απόφαση μας να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από το κόμμα που αφιερώσαμε την ζωή μας, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Κάθε άλλο. Προέκυψε όμως υπό το βάρος πολύ δύσκολων παραδοχών.

Η διαφωνία μας με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ είναι αμιγώς πολιτική και αφορά την απομάκρυνση της νέας ηγεσίας από βασικές αρχές της Aριστεράς σε μια σειρά από κομβικά ζητήματα, αλλά και την εσωκομματική δημοκρατία.

Ότι το κόμμα μας ήταν αντιμέτωπο με μια κρίση το γνωρίζαμε. Αλλά το πώς απαντάμε στην κρίση είναι το κλειδί.

Στην πολιτική μετράει το ύφος, μετράει το ήθος και βεβαίως μετράει το πολιτικό περιεχόμενο. Δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς με την κυβέρνηση της Δεξιάς με έναν λόγο κενό πολιτικού περιεχομένου που περιορίζεται σε συνθήματα και επικοινωνιακές κορώνες. Δεν μπορείς να απαντήσεις με όρους αδιαμεσολάβητης σχέσης του ηγέτη με τον λαό, χωρίς κανέναν σεβασμό στη συλλογική προσπάθεια. Και κυρίως δεν μπορείς να πείσεις την κοινωνία να σε ακολουθήσει αν δεν έχεις ένα σοβαρό, τεκμηριωμένο, ριζοσπαστικό και συνάμα ρεαλιστικό σχέδιο για το μέλλον αυτής της χώρας.

Ξέρουμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Αλλά είναι αναγκαίος.

Δεν φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας. Αλλά αντιθέτως να συνενώσουμε δυνάμεις και να συμβάλλουμε στη συνολική ανασύνθεση της Aριστεράς, της πολιτικής Oικολογίας, των κοινωνικών κινημάτων και συνολικότερα του προοδευτικού χώρου. Μέσα και έξω από τη Βουλή.

Με τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση στη ΝΔ που νιώθει παντοδύναμη και συνεχίζει μια πολιτική βαθιά αντικοινωνική.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλα πολιτικά επίδικα που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας. Και εμείς θα επιμείνουμε: ισχυρή πολιτική και κοινωνική παρουσία με πραγματικά σύγχρονο προγραμματικό περιεχόμενο που απαντάει στις αγωνίες του κόσμου.

Για μια πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας”.