Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 09:00

Ο Αντ. Σαμαράς έδιωξε την ιδιαιτέρα του επειδή ο σύζυγός της Δ. Σταμενίτης ψήφισε "Ναι"!

Ο Αντ. Σαμαράς έδιωξε την ιδιαιτέρα του επειδή ο σύζυγός της Δ. Σταμενίτης ψήφισε "Ναι"!

Νέος κύκλος - ίσως ο τελευταίος - άνοιξε στη σχέση της Ν.Δ. και Αντ. Σαμαρά μετά την στάση του πρώην πρωθυπουργού για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ηταν προφανές ότι ο Αντ. Σαμαράς φιλοδοξούσε να πάρει με το μέρος του πολύ περισσότερους βουλευτές από όσους συνέπλευσαν μαζί του στο «όχι».

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με πολλούς βουλευτές τους οποίους θεωρούσε… υπηκόους του και ψήφισαν «ναι» ή απείχαν. Πιο κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος  ήταν μαζί με τον Σαμαρά από τον καιρό της Πολιτικής Ανοιξης. Θύμα της υπόθεσης αυτής έπεσε η σύζυγός του κ. Γεωργία Γκίκα, ιδιαιτέρα γραμματέας του Αντ. Σαμαρά επί δεκαετίες, την οποία απομάκρυνε.

Ακόμα και για άλλους βουλευτές πνέει μένεα ο πρώην πρωθυπουργός, οι οποίοι ψήφισαν «ναι» αλλά και για όσους απείχαν, όπως ο βουλευτής Μεσσηνίας Περ. Μαντάς τον οποίον ανέλαβαν να… καθαρίσουν τα… εξαπτέρυγα του Σαμαρά στην Καλαμάτα καίτοι με τον βουλευτή τους ένωναν, τουλάχιστον, δεσμοί φιλίας.

Στο μεταξύ η συζήτηση για το μέλλον των σχέσεων Μητσοτάκη - Σαμαρά έχει ανοίξει στον κυριακάτικο Τύπο με την «Εστία» να γράφει για διαρροές του τύπου «κόβεται από τα ψηφοδέλτια στις προσεχείς εκλογές, αν θέλει ας βάλει τον γιό του».

Από την πλευρά του το «Βήμα» αναφερόμενο στο θέμα, μεταξύ άλλων λέει: «Δεν παροξύνεται με σχόλια η διαφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά και όσους βουλευτές διαφοροποιούνται από την κεντρική γραμμή, με την επίγνωση ότι αυτοί εκπροσωπούν και ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του κόμματος.

Υπάρχουν πάντως κάποιοι σταθμοί στο διάστημα των προσεχών μηνών που θα «δείξουν» αν η τομή αυτή της ψήφισης του γάμου των ομοφύλων θα είναι θρυαλλίδα εξελίξεων ή θα καταγραφεί απλώς ως μια νέα αφορμή για την ανάδειξη του πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα της Ν.Δ. Ο πρώτος σταθμός είναι το συνέδριο του κόμματος την προσεχή άνοιξη και λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Προεξοφλείται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να αναδείξει την πολιτική του προσέγγιση και να διατηρήσει ισορροπίες. Δεν μπορεί όμως να θεωρείται βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς και όσοι συντάσσονται μαζί του στη γραμμή της «δεξιάς ορθοδοξίας» δεν θα επιδιώξουν μια νέου τύπου «κατοχύρωση» των θέσεών τους, μέσω μιας ευρύτερης πολιτικής πλατφόρμας.

Ο δεύτερος σταθμός είναι, προφανώς, οι ευρωεκλογές, όπου θα φανεί αν το ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ θα έχει πολιτική επίπτωση».

Τέλος η «Καθημερινή» σημειώνει ότι: «Για τον πρώην πρωθυπουργό υπάρχει ενόχληση στο Μαξίμου, μια και δεν περίμεναν την ένταση με την οποία μίλησε κατά της κυβέρνησης. Η αίσθηση είναι πλέον πως ο κ. Σαμαράς «έχει περάσει στην αντιπολίτευση». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέφυγε να ρίξει λάδι στη φωτιά και ερωτηθείς για τον κ. Σαμαρά αρκέστηκε στο να πει ότι «ο καθένας έχει τις απόψεις του». Εάν όμως οι επιθέσεις του κ. Σαμαρά συνεχιστούν, τότε δεν αποκλείεται καθόλου το Μαξίμου να απαντήσει σε επόμενη φάση. Οσον αφορά τους βουλευτές που καταψήφισαν ή επέλεξαν την αποχή, δεν κρίνονται ενιαία, καθώς είναι διαφορετικές περιπτώσεις και ως τέτοιες θα κριθούν στο μέλλον».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΚΙΚΑ

Από την ιδιαίτερα γραμματέα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , Γεωργία Γκίκα, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή - διάψευση πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν στην "Ε".

Αναλυτικά η επιστολή: 

"Σε απάντηση του ψευδούς δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», που δημοσιεύθηκε σήμερα 19/02/2024, σας ενημερώνω ότι, ουδέποτε υπήρξε ζήτημα στην εργασιακή μου σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με τιμά με την εμπιστοσύνη του επί 30 χρόνια.

Η συκοφαντική «είδηση», αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη, αποτελεί προσβολή, όχι μόνο για εμένα και τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά και για το έντυπό σας, καθώς στηρίζεται αποκλειστικά σε ψευδείς ισχυρισμούς και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Το ολίσθημα αυτό εύκολα θα μπορούσατε να το έχετε αποφύγει, αν μπαίνατε στον κόπο να ακολουθήσετε όσα ορίζει η δημοσιογραφική δεοντολογία και έτσι προτού προβείτε σε οποιαδήποτε δημοσίευση, μου απευθύνατε ένα απλό ερώτημα. Το γεγονός ότι δεν το πράξατε αποδεικνύει ότι μοναδικός σας σκοπός και εμμονή είναι να πλήξετε – ανεπιτυχώς όπως κάθε φορά – το κύρος του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και να απαξιώσετε τη μεγάλη, ιστορική, πολιτική του διαδρομή.

Σας ζητώ να αποκαταστήσετε άμεσα την αλήθεια δημοσιεύοντας την παρούσα επιστολή μου στην πρώτη σελίδα στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας σας, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση, διαφορετικά και σε περίπτωση άρνησής σας, σας δηλώνω ότι θα λάβω καθ’ υμών κάθε νόμιμο μέτρο για τη διασφάλιση και προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μου".

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΚΙΚΑ