Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 19:57

Χαρίτσης: Ζητεί σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από την ΠτΔ για τις υποκλοπές

Χαρίτσης: Ζητεί σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από την ΠτΔ για τις υποκλοπές

 

“Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είναι το τελευταίο επεισόδιο στο άλλο σκάνδαλο: αυτό της συγκάλυψης”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε πως “οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία και τη χώρα. Και είναι ώρα να το πούμε απλά: το «άγνωστο» κέντρο των υποκλοπών κατέχει υλικό από παράνομες παρακολουθήσεις, ικανό να εκβιάζει όχι μόνο επιχειρηματίες, αλλά κυρίως την πολιτική, δικαστική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου. Κι αυτό το υλικό δεν γνωρίζει κανένας μας σε ποια χέρια βρίσκεται σήμερα”.

Συνεχίζοντας, κάλεσε “τον πρωθυπουργό να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για να εξηγήσει τα θέματα εθνικής ασφαλείας που

οδήγησαν στη γενικευμένη παρακολούθηση μέχρι και υπουργών του” και πρόσθεσε: “Και ακριβώς λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης στιγμής καλώ σε συστράτευση σε αυτό το αίτημα όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα, θα ζητήσω συνάντηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να της επισημάνω την βαθιά ανησυχία της Νέας Αριστεράς για τους κινδύνους που απειλούν τη Δημοκρατία μας. Είναι η στιγμή που καλούμαστε όλοι και όλες να πάρουμε θέση. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να μετατρέψει την Ελλάδα σε μπανανία”.