Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 09:35

O Χαρίτσης για τις προσλήψεις στα Δασαρχεία

O Χαρίτσης για τις προσλήψεις στα Δασαρχεία

Την κυβέρνηση που προσλαμβάνει έκτακτο προσωπικό στα Δασαρχεία …κατόπιν πυρκαγιών, επικρίνουν ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης  και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, σε ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κι Εσωτερικών.

Όπως σημειώνουν στο κείμενο της ερώτησης ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς “συνιστά πρόκληση την ώρα που ακόμη είναι ζεστές οι στάχτες των πυρκαγιών της Αττικής το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ανακοινώνει προσλήψεις προσωπικού σε δασαρχεία της χώρας (14 ατόμων στο Δασαρχείο Καλαμάτας,  2 ατόμων στο Δασαρχείο Χαλκίδας, 23 άτομα στο Δασαρχείο Θηβών, 13 ατόμων στο Δασαρχείο Αταλάντης και3 ατόμων στο Δασαρχείο Βόλου), με αντικείμενο την πραγματοποίηση εργασιών, όπως μεταξύ άλλων οι καθαρισμοί των δασών και δασικών εκτάσεων και η συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου. Με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 με την λήξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου!!!”.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι “αντί η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις προσλήψεις αυτές πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι κρίσιμες εργασίες, επιλέγει να γίνουν στο τέλος Αυγούστου κατόπιν της πύρινης λαίλαπας που χτύπησε την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας… Για τις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων που συγκαταλέχθηκαν το 2022 σε προκήρυξη 5.124 μόνιμων θέσεων σε όλο το δημόσιο, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το 2023 από τον ΑΣΕΠ δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί οι οριστικοί πίνακες”.

Ο Αλ. Χαρίτσης και οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: “1. Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την τεράστια υποστελέχωση των δασαρχείων της χώρας; 2. Πότε αναμένεται να δημοσιευθούν οι οριστικοί πίνακες του διαγωνισμού του 2023 του ΑΣΕΠ, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι επιτυχόντες δασολόγοι και δασοπόνοι; 3. Πότε θα γίνουν νέες μόνιμες προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες των δασικών υπηρεσιών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών εκτάσεων της χώρας;”.