Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 20:52

Ερώτηση Πετράκου για την έλλειψη εμβολίων

Γράφτηκε από την

Σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία στη Μεσσηνία προκαλούν οι ελλείψεις σε εμβόλια στη Διεύθυνση Υγείας του νομού, επισημαίνει ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος με ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

 

«Στο Νομό Μεσσηνίας, από τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν εξαντλήθηκαν τα αποθέματα, έχει σταματήσει η χορήγηση εμβολίων σε ανασφάλιστους πολίτες και τον περασμένο Νοέμβριο διατέθηκαν και τα τελευταία 800 αντιφυματικά, σε μαθητές της πρώτης τάξης δημοτικών σχολείων.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερο σοβαρό, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας μένουν ανασφάλιστοι και έχουν ανάγκη από τα εμβόλια. Υπάρχουν περιπτώσεις πολιτών που περιμένουν εμβόλια από τον περασμένο Απρίλιο να γίνει προμήθεια. Πρόκειται για θέμα δημόσια υγείας» σημειώνει, μεταξύ άλλων ο Θ. Πετράκος.

 

Καταλήγοντας, ο βουλευτής καλεί τον υπουργό να ενημερώσει, αν «προτίθεται το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια των απαραίτητων εμβολίων, τα οποία θα διατεθούν στους εμπλεκόμενους φορείς για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίοι εμβολιασμοί και στο Νομό Μεσσηνίας», όπως επίσης και αν «θα άρει τους αποκλεισμούς για τα ανασφάλιστα παιδιά και εφήβους από τη χορήγηση των απαραίτητων εμβολίων».