Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 13:56

"Αδικαιολόγητη διακοπή λειτουργίας της Μονάδας 4 της ΔΕΗ Μεγαλόπολης" καταγγέλουν Πετράκος και Ζαχαριάς

Γράφτηκε από την
"Αδικαιολόγητη διακοπή λειτουργίας της Μονάδας 4 της ΔΕΗ Μεγαλόπολης" καταγγέλουν Πετράκος και Ζαχαριάς

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών τη  διακοπή λειτουργίας της Μονάδας 4 της ΔΕΗ  στην  Μεγαλόπολη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, Κώστας Ζαχαρίας και Ευγενία Ουζουνίδου.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

"Με απόφαση του διαχειριστή του συστήματος (ΑΔΜΗΕ)  ετέθη εκτός λειτουργίας η Μονάδα 4 της  ΔΕΗ της Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης την Δευτέρα 03/03/2014. Η μονάδα αυτή τέθηκε εκτός λειτουργίας χωρίς να υπάρχει κανένας τεχνικός λόγος όπως προγραμματισμένη συντήρηση κ.α., λόγω της εξόδου της μονάδας , τη θέση της πήρε στο σύστημα συγκεκριμένη  ιδιωτική μονάδα παραγωγής  ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο. Την  προκλητική  αυτή  ενέργεια εις  βάρος της ΔΕΗ και της  εθνικής  οικονομίας  την  επανέλαβε  ο ( ΑΔΜΗΕ) στις  8  Μαρτίου  το  βράδυ. Επέβαλε  να  τεθεί  πάλι  εκτός  λειτουργίας  η  ίδια  μονάδα  της ΔΕΗ  και  μάλιστα για 2  ημέρες τώρα με αποτέλεσμα να  λειτουργήσουν  πάλι οι  πιο  ακριβές  μονάδες  των ιδιωτών   παραγωγής  ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο. 

Η Μονάδα 4 του Λ.Κ.Μ. είναι η πιο σύγχρονη από όλες της μονάδες της ΔΕΗ  με την υψηλότερη απόδοση και την μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. 

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Για ποιο λόγο οι Διοικήσεις της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ  χρησιμοποιώντας το σύστημα προγραμματισμού και ένταξης μονάδων άφησαν εκτός λειτουργίας μια μονάδα που παράγει φτηνή ενέργεια και η οποία δεν είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβούν οι αρμόδιοι εναντίον των Διοικήσεων της  ΔΕΗ , του ΑΔΜΗΕ και της επιβλέπουσας Διοίκησης της ΡΑΕ που επέτρεψαν μια λειτουργία που αύξησε το κόστος της κιλοβατώρας ,   ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα του δημοσίου;

3.Πόσο παραπάνω κόστισε στους καταναλωτές η απόφαση για διακοπή της Μονάδας 4 του ΛΚΜ και η κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε με την αύξηση της παραγωγής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο;".

Οι ερωτώντες βουλευτές

Πετράκος Αθανάσιος

Ουζουνίδου Ευγενία

Ζαχαριάς Κωνσταντίνος

 


NEWSLETTER