Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 18:14

Πετράκος για ΤΑΙΠΕΔ: "Σκάνδαλο η πώληση ακινήτων στη Μεσσηνία"

Γράφτηκε από την
Πετράκος για ΤΑΙΠΕΔ: "Σκάνδαλο η πώληση ακινήτων στη Μεσσηνία"

"Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ διαπράττεται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης" υποστηρίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετρακος, σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

 

Χαρακτηρίζοντας το ΤΑΙΠΕΔ «εργαλείο της τρόικας που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει γίνει στην Ευρώπη μετά το 1991 που ξεπουλήθηκαν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις της Ανατολικής Γερμανίας», ο Θ. Πετράκος διευκρινίζει:

«Προς ξεπούλημα οδεύουν οι παρακάτω παραλίες: Στη Μεσσηνία, 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα, 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα-Διβάρι, 220 στρ. παραλία στην Μπούκα-Βελίκα Μεσσήνης, 48 στρ. παραλία στην περιοχή "Κορδία" Καλαμάτας (Γουλιμίδες), 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης. Στην Λακωνία, 175 στρέμματα κατάλευκης αμμουδιάς σε μια από τις γνωστότερες παραλίες παγκοσμίως, στο Σαρακίνικο (Μεγάλος Σίμος) Ελαφονήσου, 500 στρ. παραλιακή έκταση στη Γλυκόβρυση, 107 στρ. παραλιακή έκταση στο Σκουτάρι, 11 στρ. παραλία στην Παχιά Αμμο Πλύτρας».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ζητεί από τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα να δηλώσει αν «προτίθεται το υπουργείο Οικονομικών να απεντάξει από το ΤΑΙΠΕΔ τις εκτάσεις αυτές (…) που η "αξιοποίησή" τους ενδέχεται να είναι αντισυνταγματική».

 

Επιπλέον ζητεί να κατατεθούν τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα, όπως «α) Το τοπογραφικό διάγραμμα ή τις συντεταγμένες των ορίων όλων των προς παραχώρηση ακινήτων των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας που εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ. β) Το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς (το πρόσφατο ιστορικό, δηλαδή πρακτικά με ποιο τρόπο περιήλθαν στο δημόσιο). γ) Τα αναλυτικά πρακτικά των αποφάσεων (όχι αποσπάσματα) των δημοτικών συμβουλίων με τις οποίες καθορίζεται η μελλοντική χρήση γης για τα κάθε ένα από τα ανωτέρω ακίνητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER