Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 14:25

Συνάντηση Πετράκου με Χρυσοχοΐδη για το τρένο

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Πετράκου με Χρυσοχοΐδη για το τρένο

"Μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει το προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο της Μεσσηνίας" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνάντησή του με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου.

 

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία προστίθεται ότι ο υπουργός δεσμεύθηκε πως στο τέλος του φετινού χρόνου θα δημοπρατηθεί το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού.

Αναλυτικότερα -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση-, οι δύο βουλευτές ζήτησαν από τον Μ. Χρυσοχοΐδη ενημέρωση σχετικά με την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου (προαστιακός Μεσσηνίας, τακτικά τουριστικά δρομολόγια, δημοπράτηση της μελέτης για κανονικοποίηση του τμήματος Κόρινθος - Ναύπλιο και ενίσχυση με προσωπικό του μηχανοστασίου Καλαμάτας). Από την πλευρά του ο υπουργός -προσθέτει η ανακοίνωση- «δεσμεύτηκε ότι θα συζητήσει όλα τα ζητήματα με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συμφώνησε ότι μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει το προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο της Μεσσηνίας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται, εξ άλλου, ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι η δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα - Πύργος της Ολυμπίας Οδού θα γίνει άμεσα, ενώ του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα θα γίνει στο τέλος του χρόνου, με τους βουλευτές «να εκφράζουν την επιφύλαξή τους και την ανησυχία τους για το τμήμα Καλό Νερό - Τσακώνα, με δεδομένο ότι έχουν αρθεί οι απαλλοτριώσεις και οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή προϋπολογισμό του έργου».

Οσον αφορά την ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρο - Σπάρτη, αναφέρει η ανακοίνωση, «ο υπουργός ενημέρωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και -δυστυχώς- επιβεβαίωσε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην απαίτηση της  Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για επιπρόσθετη εγγύηση του Δημοσίου, καθώς και για τις απαιτήσεις του κατασκευαστή οι οποίες συνολικά φτάνουν στα 250 εκ. ευρώ».

Στην ίδια συνάντηση, καταλήγει η ανακοίνωση, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε ότι «άμεσα θα αρθούν οι διαθεσιμότητες των πρώτων 25 μηχανικών αεροσκαφών που έχουν μεταταχθεί στην ΥΠΑ».

 

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι «οι δεσμεύσεις προς την τρόικα είναι, η ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων -για τα οποία τον Οκτώβρη θα γίνει η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ-, η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και επιπλέον ασκούνται πιέσεις για νέες διαθεσιμότητες και κινητικότητες εργαζομένων».


NEWSLETTER