Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014 17:23

Παρέμβαση Πετράκου στη συζήτηση για "κόκκινα" δάνεια

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Πετράκου στη συζήτηση για "κόκκινα" δάνεια

Σειρά θεμάτων της περιοχής αλλά και γενικότερα, έθεσε στη Βουλή ο Θαν. Πετράκος στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τα "κόκκινα" δάνεια.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ. Πετράκος:

"1. Κάλεσε την κυβέρνηση να μπουν επιτέλους στις ρυθμίσεις της τροπολογίας για τα "κόκκινα" δάνεια και τα δάνεια που έχουν λάβει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις και οι αγρότες των πυρόπληκτων νομών (Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αχαΐας και Εύβοιας). Τόνισε ότι, παρά τις δηλώσεις του κ. Δένδια, όταν είχε παρουσιάσει την τροπολογία, δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για τα δάνεια των πυρόπληκτων νομών. Θύμισε μάλιστα τη δέσμευση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης και του κ. Σταϊκούρα ότι θα υπήρχε ρύθμιση και για τα εγγυημένα και για τα μη εγγυημένα και τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες των πυρόπληκτων νομών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας από τις πυρκαγιές του 2007, βρίσκονται πλέον "στο κόκκινο". 

2. Ζήτησε επίσης να γίνει δεκτή η τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλοι βουλευτές και κόμματα της αντιπολίτευσης, για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων, στους οποίους το κράτος συμπεριφέρθηκε όπως ο χειρότερος μπαταχτσής, "κουρεύοντας" τις αποταμιεύσεις τους.

3. Κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να αποκαταστήσει πλήρως τους μισθούς των στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και δικαστικών, τονίζοντας την υποκρισία της κυβέρνησης να εμφανίζεται ως τιμητής του νόμου αλλά να μην συμμορφώνεται η ίδια με τις αποφάσεις του ΣτΕ. 

4. Ζήτησε ακόμη να βρεθεί λύση στα επιχειρηματικά δάνεια που είχαν λάβει οι επιχειρήσεις οι οποίες προχώρησαν σε παύση εργασιών καθώς και να προστατευθούν οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει ομόλογα, των οποίων η τρέχουσα αξία έχει κατρακυλήσει από τις πρακτικές των τραπεζών οι οποίες ζητούν επιπλέον εγγυήσεις.

5. Επίσης, τόνισε ότι, όταν η ίδια η κυβέρνηση παρακρατεί τις επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για πληρωμές και οφειλές, ακόμη και μη ληξιπρόθεσμες, παρόλο που έχει δεσμευθεί ότι αυτό θα το αλλάξει, νομιμοποιεί με την πρακτική της αυτή και την πολιτική της, τις παρανομίες των τραπεζών, που απροκάλυπτα κατάσχουν αγροτικές και κοινοτικές επιδοτήσεις.

6. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φλέγον θέμα της παρακράτησης των αποζημιώσεων και των πάσης φύσεως πληρωμών για συμψηφισμό με τις οφειλές προς τον ΟΓΑ, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι, ενώ ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές εμφανίζονταν αντίθετοι, στις 31 Οκτωβρίου ψήφισαν τροπολογία με την οποία έλυσαν τα χέρια του ΟΠΕΚΕΠΕ για να προχωρήσει τη διαδικασία.

7. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε επιστολή που έχει στείλει το Επιμελητήριο της Μεσσηνίας και των νομών της Κρήτης, με την οποία ζητάνε απαλλαγή από το ΦΠΑ των εξαγωγών στις εξαγωγικές επιδοτήσεις ελαιολάδου και ελιάς Καλαμάτας, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα". 

 

Τέλος, ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης απέναντι στις αξιώσεις της τρόικας, να πάρει πίσω τις εκατό δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, αποτελεί το πολιτικό της Βατερλώ. Μετά τον αυτοεξευτελισμό της δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχίσει να παριστάνει ότι κυβερνά και πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει άμεσα εκλογές. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER