Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014 15:01

Πετράκος: «Η κυβέρνηση φοβάται το όνομα Siemens»

Γράφτηκε από την

«Η κυβέρνηση φοβάται, προφανώς, να ακουστεί και το όνομα Siemens στην ολομέλεια της Βουλής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, σχολιάζοντας την άρνηση του προεδρείου του Σώματος να του επιτρέψει να σχολιάσει την απουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη χθες από τη Βουλή, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την εξέλιξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens.

«Η απόφαση του Προεδρείου της Βουλής να μην μου δώσει τον λόγο για ένα λεπτό, όπως προβλέπεται, για να διαμαρτυρηθώ για την προκλητική "απουσία" του υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη να έρθει στην Βουλή και να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις, γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση να καλύπτει την Siemens, η οποία έχει παραβιάσει και αυτή την απαράδεκτη και ετεροβαρή συμφωνία, είναι πρωτοφανής ενέργεια. Η κυβέρνηση φοβάται, προφανώς, να ακουστεί και το όνομα Siemens στην ολομέλεια της Βουλής» αναφέρει ο βουλευτής σε σχετική ανακοίνωσή του.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο της συζήτησης, μιλώντας ο Θ. Πετράκος είπε ότι «η κυβέρνηση λειτουργώντας ως πιστός υπηρέτης των γερμανικών συμφερόντων, δεν τολμάει να αντιδράσει στην προκλητική συμπεριφορά της Siemens. Δεν τολμάει να έρθει ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή γιατί πρέπει να απαντήσει γιατί η Siemens η οποία έκλεψε, λεηλάτησε, δωροδοκώντας και πιάστηκε στα πράσα, συνεχίζει να μην υλοποιεί ούτε και αυτή την απαράδεκτη και ετεροβαρή συμφωνία. Δεν έρχεται να απαντήσει ο κ. υπουργός γιατί γνωρίζει πως δεν μπορούν τα 2 κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να διεκδικήσουν χρήματα από αυτόν που τα έχει χρηματίσει και στηρίξει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Θ. Πετράκος.