Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 09:36

Ερώτηση Πετράκου - Σταθά για το ειδικό τέλος ΑΠΕ

Γράφτηκε από την

Η καθυστέρηση στον επιμερισμό ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών, στις οποίες εγκαθίστανται έργα ΑΠΕ, αποτελεί αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς.

Στην ερώτηση, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, σημειώνεται ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ότι από την ψήφιση του σχετικού νόμου «έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα -παραπάνω από ένας χρόνος- και η απαιτούμενη ΚΥΑ δεν έχει εκδοθεί για να αποδοθούν τα ποσά αυτά στους οικιακούς καταναλωτές που τα δικαιούνται. Επιπλέον, παρόμοια διάταξη υπήρχε και στο νόμο 3851/2010 (4-6-2010) χωρίς πάλι να έχουν αποδοθεί τα ποσά αυτά στους οικιακούς καταναλωτές, παρόλο που ο παραπάνω νόμος ήταν σε ισχύ για παραπάνω από 3 χρόνια».
Καταλήγοντας οι βουλευτές ζητούν από τους υπουργούς να ενημερώσουν για ποιο λόγο υπάρχουν οι πιο πάνω καθυστερήσεις, πότε θα εκδοθεί η απαιτούμενη ΚΥΑ και γιατί δεν εφαρμόστηκε ο προηγούμενος νόμος, αν και ήταν σε ισχύ επί μία τριετία.