Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 18:12

Αισιοδοξία Λαμπρόπουλου για τα έργα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Τα έργα στη Μεσσηνία «έχουν δρομολογηθεί και δεν θα υπάρξει πρόβλημα λόγω των εκλογών», βεβαιώνει με γραπτή ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, επικαλούμενος ενημέρωση που είχε σε συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει ο Μεσσήνιος υφυπουργός: α) Ο δρόμος Τσακώνα - Καλό Νερό έχει ενταχθεί ως δημόσιο έργο με 110.000.000 ευρώ. β) Ο περιφερειακός δακτύλιος της Καλαμάτας θα συνεχιστεί μετά την κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης από την νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Και γ) ο δρόμος από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο επίσης εντάχθηκε με το ποσό των 80.000.000 ευρώ.
Εξ άλλου, όπως προσθέτει στην ίδια ανακοίνωσή του ο Γ. Λαμπρόπουλος, «τα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων και των χώρων στάθμευσης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας θα δημοπρατηθούν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τον Φεβρουάριο, όπως είχαμε ανακοινώσει από τις 20 Σεπτεμβρίου τρέχοντος έτους από κοινού με τον διοικητή της ΥΠΑ Δημήτρη Κούκη και τον υποδιοικητή Βασίλη Αλευρά.
Οσον αφορά την αναβάθμιση του διαδρόμου προσγείωσης, την κατασκευή πύργου ελέγχου, τον εκσυγχρονισμό ηλεκτρικού δικτύου και δικτύου φωτεινής σήμανσης, έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Υποδομών οι φάκελοι για προένταξη εμπροσθοβαρών έργων και θα χρηματοδοτηθούν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 - 2020. Το συνολικό έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση».