Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 14:23

Πετράκος: “Ενισχύεται το στρατόπεδο της Καλαμάτας”

Πετράκος: “Ενισχύεται το στρατόπεδο της Καλαμάτας”

«Ενισχύεται, δεν κλείνει το στρατόπεδο "Παπαφλέσσα" της Καλαμάτας» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, επικαλούμενος απάντηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε αναφορά που είχαν καταθέσει οι Μεσσήνιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα.

 

Στη σχετική ανακοίνωση, ειδικότερα, ο Θ. Πετράκος αναφέρει ότι στην απάντηση του υπουργείου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «επί του παρόντος, και σύμφωνα με την επιχειρησιακή σχεδίαση του Στρατού Ξηράς, δεν τίθεται ζήτημα κάποιας μεταβολής σε ό,τι αφορά στη λειτουργία και την επάνδρωση του 9ου Συντάγματος Πεζικού "Γιαννιτσά", το οποίο εδρεύει στην Καλαμάτα». Προσθέτει δε ο βουλευτής ότι «όπως προκύπτει από την απάντηση στην αναφορά, η ηγεσία του υπουργείου προχωρά σε ένα πλάνο εξορθολογισμού της πλήρωσης των στρατοπέδων».

 

Επίσης, η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, την οποία επικαλείται ο Θ. Πετράκος κάνει αναφορά και στην 120 ΠΕΑ, σημειώνοντας ότι «στην πόλη της Καλαμάτας λειτουργεί το Κέντρο Εκπαίδευσης όλων των Ικάρων και των ανθυποσμηναγών και όχι μόνο των Ελλήνων. Ηδη, φιλοξενούμε Ικάρους από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τους οποίους εκπαιδεύει η Πολεμική Αεροπορία. Στόχος μας είναι η μονάδα να ενισχυθεί και με άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη και να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε ένα μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση, μετά από πρόταση της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα».