Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 14:16

Επίθεση Πετράκου κατά Τατούλη για τους ΧΑΔΑ

Γράφτηκε από την
Επίθεση Πετράκου κατά Τατούλη για τους ΧΑΔΑ

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης «θα χρειαστεί… 81 χρόνια για να κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.

Οπως παρατηρεί χαρακτηριστικά στην εν λόγω ανακοίνωση ο βουλευτής, «ο κ. Τατούλης χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να κλείσει έναν από τους 82 ΧΑΔΑ που υπάρχουν στην Περιφέρεια. Με αυτούς τους ρυθμούς θα χρειαστούν άλλα 81 χρόνια για να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ».

Σύμφωνα με τον Θ. Πετράκο, «η σύσκεψη των δημάρχων Πελοποννήσου με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν αποκαλυπτική όσον αφορά το κλείσιμο και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι πολίτες της Πελοποννήσου θα πληρώσουν φέτος στις 2 Ιουνίου 5,6 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για τους 81 ΧΑΔΑ και άλλα 4,6 εκατομμύρια ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2016. Και τα 4,6 εκατομμύρια ευρώ θα συνεχίζονται κάθε εξάμηνο, για όσα χρόνια οι ΧΑΔΑ είναι ενεργοί ή μη αποκατεστημένοι. Παράλληλα, αν το κλείσιμο και οι αποκαταστάσεις δεν γίνουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, τα χρήματα του ΕΣΠΑ για τον σκοπό αυτό χάνονται και η αποκατάσταση πρέπει να γίνει με εθνικούς πόρους».


NEWSLETTER