Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 14:48

Συνάντηση Πετράκου - Βαλαβάνη για φορολογικά ζητήματα

Γράφτηκε από την

Φορολογικά ζητήματα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος (Μεσσηνίας) και Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐας).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τους δύο βουλευτές τέθηκε «το ζήτημα της ενεργοποίησης των τεκμηρίων για όσους δεν είχαν εισοδήματα για το 2014».

Ακόμα, οι δύο βουλευτές -όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση- έθεσαν «το μείζον ζήτημα του εντύπου ΑΑ ΓΗΣ που καλούνται να συμπληρώσουν οι αγρότες και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων. Οι βουλευτές πρότειναν να ισχύσει για τις δηλώσεις του φορολογικού έτους 2014 η λύση του τεκμαρτού προσδιορισμού της ιδιόχρησης ανά στρέμμα γης, με βάση τα τεκμαρτά ενοίκια γης που ίσχυαν μέχρι το οικονομικό έτος 2013 και που μπορεί να γίνει σε άμεσο χρόνο, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων». 

Η αναπληρώτρια υπουργός, καταλήγει η ανακοίνωση, «δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα που έθεσαν οι βουλευτές και θα καταθέσει τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο ή θα εκδώσει υπουργική απόφαση, αν αυτό είναι νομικά εφικτό».