Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 19:44

Νέο βιβλίο του Θύμιου Τζάλλα: “Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα”

Γράφτηκε από την
Νέο βιβλίο του Θύμιου Τζάλλα: “Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα”

 

 

Νέα κυκλοφορία για τις Εκδόσεις Επίκεντρο: "Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα. Οι αιτίες και οι συνέπειες του βρετανικού ευρωσκεπτικισμού", του Θύμιου Τζάλλα, με πρόλογο από τη Μαρία Χούκλη.

Tο βιβλίο του Θύμιου Τζάλλα δεν είναι μόνο ένας διαυγής οδικός χάρτης που καθιστά προσπελάσιμο τον λαβύρινθο του Brexit, αλλά και ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ, που καταδεικνύει αφενός το δηλητήριο του λαϊκισμού και αφετέρου την αδυναμία του πολιτικού κόσμου να εναρμονιστεί με εύλογες κοινωνικές αγωνίες.

Ο συγγραφέας καταγράφει πρόσωπα και συμπεριφορές, δημόσιες παλινωδίες και καντρίλιες παρασκηνίου, καθοριστικής σημασίας στιγμές, αποφάσεις και μεταστροφές. Ακτινογραφεί τους Remainers και τους Brexiteers, αποκαλύπτει άγνωστα συμβάντα και φωτίζει γωνιές του βρετανικού δράματος, συγκρίνοντάς το -πολύ εύστοχα- με το ελληνικό.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να φωτίσει το Brexit από τη σκοπιά των Βρετανών, και με σημείο αναφοράς όσα ζήσαμε κι εμείς στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ανέδειξε ένα θεμελιώδους σημασίας ζήτημα στις σύγχρονες δημοκρατίες: Ο πολιτικός κόσμος της Βρετανίας καλείται να φέρει εις πέρας κάτι που δεν πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας. Στην Ελλάδα το Οχι έγινε Ναι, στη Βρετανία το παλεύουν ακόμη.

Η ανάγνωση του βιβλίου μάς βοηθά να καταλάβουμε τι και πώς συνέβη, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι επιπτώσεις του Brexit θα μας επηρεάσουν στο εγγύς μέλλον και ίσως αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Ευρώπης.

«Το Brexit εξελίσσεται ακόμη, γράφει την απρόβλεπτη ιστορία του καθημερινά. Ισως, πολλά να έχουν αλλάξει αφότου το βιβλίο τυπωθεί. Ελπίζω όμως οι αναγνώστες, όταν θα έχουν τελειώσει την ανάγνωσή του, να νιώσουν τη Βρετανία λίγο πιο κοντά τους, και το Brexit, μια ανεξήγητη σε μεγάλο βαθμό για την υπόλοιπη Ευρώπη επιλογή, να βγάζει περισσότερο νόημα» (Θύμιος Τζάλλας, Απρίλιος 2019).

 

Σελίδες: 248

ISBN: 9789604588695

Τιμή: 11,00€ (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

http://www.epikentro.gr

 


NEWSLETTER