Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2021 13:44

“Αρχαίο θέατρο - ήρωες και ηρωίδες που έγιναν ποίηση” από την Κατερίνα Σέρβη

Γράφτηκε από την
“Αρχαίο θέατρο - ήρωες και ηρωίδες που έγιναν ποίηση” από την Κατερίνα Σέρβη

 

Από τις Εκδόσεις “Διόπτρα”.

Ο Προμηθέας, ο ευεργέτης των ανθρώπων, η Αλκηστη, που βάζει την αγάπη πάνω από τον εαυτό της, η Αντιγόνη, η αλύγιστη κόρη του Οιδίποδα, ο Ιωνας, η Λυσιστράτη, ο Τρυγαίος, η Μήδεια, η Ελένη. Δεκαπέντε ήρωες και ηρωίδες του αρχαίου θεάτρου πιάνουν το νήμα, ο ένας μετά τον άλλον, και αφηγούνται ιστορίες συγκλονιστικές, άλλες αστείες άλλες δραματικές, που μιλούν για τη μοίρα, για την τιμή, για τον έρωτα, για την εξουσία, για την ειρήνη, για την αλαζονεία.
Ιστορίες πανάρχαιες, σαν ασπρομάλλες παραμυθούδες, που διασχίζοντας τους αιώνες ξανανιώνουν και μεταμορφώνονται και γοητεύουν...
Η Κατερίνα Σέρβη είναι σαφές πως έπρεπε να ζει στο παρελθόν... Αν και το παρόν γίνεται εν ριπή οφθαλμού παρελθόν και αυτό την παρηγορεί... Την παρηγορεί επίσης το γεγονός ότι σπούδασε αρχαιολογία και, πολύ αργότερα, μουσειολογία, κι έτσι μπορεί να ασχολείται με όσα αγαπά και τη συναρπάζουν: τους ανθρώπους που έζησαν παλιά –όσο πιο παλιά τόσο καλύτερα–, τις ιστορίες τους και τα επιτεύγματά τους. Αγαπά επίσης με πάθος τον πλανήτη, τη φύση, τα ήμερα και άγρια ζώα και τα ταξίδια. Είναι περήφανη μαμά μιας μοναχοκόρης και «μαμά» πολλών από τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά που βρίσκονται στον δρόμο της.
Εικονογράφος: Σάντρα Ελευθερίου.


NEWSLETTER