Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021 22:27

Νέο βιβλίο της Γιώτας Φλέσσα: “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πρασινούλη στη Χώρα των Καλικάντζαρων”

Γράφτηκε από την
Νέο βιβλίο της Γιώτας Φλέσσα: “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πρασινούλη στη Χώρα των Καλικάντζαρων”

Ενα νέο βιβλίο κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό η καλαματιανή δικηγόρος Γιώτα Φλέσσα με τίτλο “Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πρασινούλη στη Χώρα των Καλικάντζαρων”.

Πρόκειται για ένα παραμύθι σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, με πρωταγωνιστές - ήρωες που αγαπούν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες. Τους καλικάντζαρους, αθώα βατραχάκια και πολλούς ακόμα. Το σκηνικό έχει στηθεί στην πανέμορφη χιονισμένη Μπιζελοχώρα.
Οπως γίνεται γνωστό από την ίδια τη συγγραφέα, πρόκειται για ένα θεατρικό παραμύθι που διδάσκει στα παιδιά την αληθινή αγάπη και την καλοσύνη, ενώ δίνει και κάποια μηνύματα σχετικά με τους πειρασμούς και τις συνέπειές τους.
Η κ. Φλέσσα είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, ασχολείται με το ποινικό δίκαιο, ενώ έχει κάνει και σπουδές υποκριτικής στη Δραματική Σχολή “Ιασμος”. Οπως λέει η ίδια στην “Ε”: “Η δικηγορία είναι ένα πολύ απαιτητικό επάγγελμα, χρειάζεται γνώσεις, πολλή μελέτη για την εξέλιξη των νόμων, τρέξιμο και διάβασμα αρκετό για μελέτη δικογραφιών, ανάλυση νόμων, κλπ. Η συγγραφή πολλές φορές αποτελεί διέξοδο για ένα τόσο απαιτητικό επάγγελμα”. Στον ελεύθερο χρόνο της η Γιώτα Φλέσσα διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία και θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων. Παρά τις διαφορετικές πτυχές των ενασχολήσεών της, συνεχίζει εδώ και κάποια χρόνια την πορεία της και στο παραμύθι. Δηλώνει μάλιστα πως… το πρώτο της θεατρικό παραμύθι το εμπνεύστηκε στην Ευελπίδων, περιμένοντας να καταθέσει μια αγωγή! Αυτή τη φορά, τοποθέτησε τους ήρωές της στην περίοδο των Χριστουγέννων, στην αγαπημένη γιορτή όλων των παιδιών. Η αφήγησή της έχει εμπλουτιστεί από λαϊκά στοιχεία των παραδόσεων μας.
Ολα τα προηγούμενα βιβλία της είναι τα εξής: “Πρασινούλης, ο απρόσεκτος βάτραχος της Μπιζελοχώρας”, “Το μαγεμένο ρολόι της Πρωτοχρονιάς”, “Το σοκολατένιο σπίτι της Αποκριάς”, “Η κατασκήνωση της Μπιζελοχώρας στο δάσος με τις καμπανούλες”.
Το νέο παραμύθι είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία στην Καλαμάτα: “Παπαχρήστου”, “Μακρή”, “Bookmark”, “Βιβλιόπολις” και “Λυμπερόπουλος”. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Συλλεκτική πένα. Την εικονογράφηση έκανε ο ανιψιός της συγγραφέως, Γιώργος Νταβουτιάν.

 


NEWSLETTER