Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 10:26

“Ο κώδικας του ρόδου” της Κέιτ Κουίν

Γράφτηκε από την
“Ο κώδικας του ρόδου” της Κέιτ Κουίν

1940, Μπλέτσλεϊ Παρκ, Μπάκιγχαμσαϊρ. Τρεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες επιλέγονται για να εργαστούν στο μυστηριώδες Μπλέτσλεϊ Παρκ, εκεί που τα καλύτερα μυαλά της Βρετανίας ασχολούνται με την αποκρυπτογράφηση των γερμανικών στρατιωτικών κωδίκων.

Η ζωηρή ντεμπιτάντ Οσλα έχει στα πόδια της τον γοητευτικό πρίγκιπα Φίλιππο της Ελλάδας, όμως καίγεται να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από μια κοσμική νεαρή, δουλεύοντας ως μεταφράστρια των αποκωδικοποιημένων μυστικών του εχθρού. Η αυτοδημιούργητη Μαμπ γίνεται άριστη στον χειρισμό των μηχανών αποκρυπτογράφησης, κρύβοντας τα παλιά της τραύματα και την καταγωγή της από τις φτωχογειτονιές του Ιστ Εντ του Λονδίνου. Και η συνεσταλμένη Μπεθ από το κοντινό χωριό είναι το αουτσάιντερ που εκπαιδεύεται ως μία από τις ελάχιστες κρυπταναλύτριες του Μπλέτσλεϊ Παρκ. 1947, Λονδίνο.

Τις παραμονές του βασιλικού γάμου της πριγκίπισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο, 7 χρόνια αφότου πρωτογνωρίστηκαν οι 3 γυναίκες, προμηνύεται καταστροφή. Η Οσλα, η Μαμπ και η Μπεθ έχουν αποξενωθεί, η φιλία τους έχει διαλυθεί από μυστικά και προδοσίες, αλλά τώρα πρέπει να δώσουν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να σπάσουν έναν τελευταίο κώδικα, προτού να είναι πολύ αργά γι’ αυτές και την πατρίδα τους.

Η Κέιτ Κουίν είναι συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων. Το “Δίκτυο Alice” βρέθηκε στις λίστες best seller των “New York Times” και “USA Today”, επιλέχθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Reese Witherspoon, μεταφράστηκε σε 28 χώρες και πρόκειται να μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από την Tristar Television. Από τις Εκδόσεις “Κλειδάριθμος” κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της “Η κυνηγός του Χίτλερ”. Η Κέιτ ζει στο Σαν Ντιέγκο με τον άντρα της και τα δύο τους σκυλιά. Περισσότερα στην ιστοσελίδα της, katequinnauthor.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER