Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 10:10

Mαρία Δουρίδα - Μηταράκη: «Η Φελίσια και οι λαμπυρίδες του βυθού»

Γράφτηκε από την
Mαρία Δουρίδα - Μηταράκη: «Η Φελίσια και οι λαμπυρίδες του βυθού»

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Φελίσια. Η Φελίσια ζούσε με τους γονείς της σε ένα φανταστικό παραθαλάσσιο χωριό, που φημιζόταν για το παλιό του κάστρο και τις ωραίες ακρογιαλιές.

Εκεί, στη θάλασσα, ζούσαν οι λαμπυρίδες του βυθού. Ολοι στο χωριό ήξεραν ένα μεγάλο μυστικό. Οτι μπορείς να μιλάς στις λαμπυρίδες του βυθού και εκείνες να ακούν.Οσο πιο πολύ μιλάς στις λαμπυρίδες, τόσο πιο πολύ ανακουφίζεσαι από βαριά συναισθήματα. Οσο πιο πολύ εκφράζεις τα συναισθήματά σου, τόσο πιο πολύ φωτίζεσαι.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διαχείριση του θυμού, της λύπης, της απογοήτευσης, συναισθήματα γνώριμα σε μικρούς και μεγάλους, τα οποία συναντάμε στην καθημερινότητά μας σε ποικίλες καταστάσεις και σε διαφορετικές εντάσεις. Μια αισιόδοξη, θετική και πραγματοποιήσιμη προοπτική ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι ο εαυτός του μέσα από τη διαδικασία αναγνώρισης και αποδοχής των συναισθημάτων του. Το βιβλίο περιεχει παράρτημα με πρωτότυπες δραστηριότητες που καλλιεργούν την συναισθηματική νοημοσύνη και προσφέρουν τροφή για σκέψη και συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η δρ. Μαρία Δουρίδα - Μηταράκη από μικρή, έβρισκε διέξοδο στη συγγραφή, εκεί αποτύπωνε τα συναισθήματα και τα καθημερινά της βιώματα. Η γέννηση της κόρης της Ελισάβετ της έδωσε την αφορμή να πλάθει παιδικές ιστορίες. Μετά από την παρακολούθηση σεμιναρίων συγγραφής και δημιουργικής γραφής, αυτές οι ιστορίες απέκτησαν ολοκληρωμένη μορφή. Πηγή έμπνευσής της αποτελούν οι συναναστροφές της και η συνεχής αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, εργάστηκε στη Γάνδη ως κλινική φυσικοθεραπεύτρια και στο Λονδίνο ως επίκουρη καθηγήτρια, στο Πανεπιστήμιο University of East London. Συνέχισε με σπουδές στην εκπαίδευση, στο Λονδίνο. Σήμερα είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού - Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και διδάσκει, καθώς και συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Ασχολείται πολλά χρόνια με τη μουσική (πιάνο, χορωδία και κλασικό τραγούδι). Είναι η συγγραφέας των βιβλίων «Το όνομά της ήταν Μπουμπού και δεν ήταν συνηθισμένη στη ζέστη», «Το όνομά του ήταν Ρόκο και δεν ήταν μια συνηθισμένη βόλτα», «Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά» και «Το ροζ» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις “Once upon a book”.


NEWSLETTER