Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 18:56

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Κατερίνας Χατζοπούλου

Γράφτηκε από την

Η παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Χατζοπούλου “Η ζωή πίσω από τα παρασκήνια” θα γίνει το Σάββατο στις 8 μ.μ. στον Πεζόδρομο του ξενοδοχείου “Rex” στο κέντρο της Καλαμάτας.

Η νεαρή δημιουργός εξέφρασε στην “Ε” τις πρώτες σκέψεις και τα συναισθήματά της για το βήμα αυτό.

- Θέλετε να μας συστήσετε τον εαυτό σας; Από πού κατάγεστε; Με τι ασχολείστε;
“Η μισή μου καταγωγή είναι από την Νάξο και η άλλη μισή από την Καλαμάτα. Γεννήθηκα στην Αθήνα και αυτή την στιγμή ζω στην Καλαμάτα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ασχολιόμουν ερασιτεχνικά με το θέατρο. Μπήκα στο θέατρο από την ηλικία των 15 κι ασχολήθηκα με αυτό μέχρι την ηλικία των 20 ετών. Ημουν στην Θεατρική Διαδρομή και στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Εχω ασχοληθεί και με το τραγούδι, ήμουν μέλος στην τρίφωνη παιδική χορωδία του μαέστρου κι εξαιρετικού δασκάλου Ιβάν Μάτζαρη”.

- Με το γράψιμο ποια η σχέση σας; Πώς προέκυψε;
“Η σχέση μου με το γράψιμο προέκυψε εντελώς τυχαία στο λύκειο, από μία απλή εξάσκηση για το μάθημα ειδικότητας που κάναμε. Αυτή ήταν η αφορμή και έφτιαξα μια ολόκληρη ιστορία”.

- Το έργο σας το έχετε στείλει και στο Κινηματογραφικό  Φεστιβάλ Αγρινίου.
“Ναι, για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ χρειαζόμουν έναν μονόλογο. Εφτιαξα λοιπόν έναν μονόλογο με τον τίτλο ‘’Η ζωή πίσω από τα παρασκήνια’’ βασισμένο σε μια σκηνή του βιβλίου και το έστειλα”…

- Τι θέμα έχει το βιβλίο;
“Εχει να κάνει με μια κοπέλα η οποία επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Αφετηρία στις σπουδές της υπήρξε το Εθνικό Θέατρο. Παράλληλα με τις σπουδές, εργάζεται και στο Εθνικό, όπου εκεί γνωρίζει και τον πρώτο της έρωτα. Στο βιβλίο βλέπουμε την πορεία της στην τέχνη της υποκριτικής και πώς καταλήγει να παίξει σε μια ταινία στο Hollywood. Την πρωταγωνίστρια στη συνέχεια την συναντάμε να μένει στο Λονδίνο, όπου γνωρίζει την δεύτερη μεγάλη σχέση της, η οποία και θα είναι και αυτή αρκετά επεισοδιακή”.

- Θέλετε να περάσετε κάποια συγκεκριμένα μηνύματα στις γυναίκες μέσα από αυτό το βιβλίο;
“Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα, ότι αν θέλει κάποιος    πραγματικά κάτι, μπορεί να καταφέρει τα πάντα αρκεί να έχει θέληση και πείσμα για να πετύχει τους στόχους του. Κι εγώ η ίδια δεν περίμενα το βιβλίο αυτό να έχει απήχηση, ούτε ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ με την υποκριτική, έστω κι ερασιτεχνικά. Είναι ένα προσωπικό βήμα, που μου φαντάζει εξωπραγματικό”!

Η Κατερίνα Χατζοπούλου είναι μητέρα, ερασιτέχνης ηθοποιός και μόλις έβγαλε το πρώτο της βιβλίο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο παραμύθι γραμμένο σε μορφή θεατρικού έργου. Εχει λάβει μέρος στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης» της ΕΡΤ και στην διαδικτυακή σειρά «Τα κλειδωμένα σ’αγαπώ».
Το βιβλίο μπορεί κανείς να το προμηθευτεί μετά από επικοινωνία με την ίδια.