«Τι φαρμάκι πότισες, κορίτσι μου, το μέσα σου κι έφτασες εδώ που έφτασες; Τι σε πιλάτεψε και το ‘κανες αυτό στον εαυτό σου; Μυαλό απροσκύνητο είσαι, κοίταξες να φτιάξεις εσύ τη μοίρα σου! Αφού δεν είχες κανέναν να προ στρέξεις.»
Πήγαινε από κει που ξεκίνησες, πήγαινε με το κεφάλι κα μηλά, εσύ ξέρεις από βότανα, βρες αυτό που θα σε κάνει καλά. Ξεχορτάριασε το μέσα σου. Εκεί είναι, εκεί! Αυτό που ψάχνεις. Μίλα με τον Θεό! Κι αυτός εκεί. Φύγε τώρα! Λεφτά δεν θέλω!»
Οι ιστορίες του βιβλίου γράφτηκαν σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Γράφτηκαν χωρίς σκοπό και χωρίς πρόγραμμα, Έτσι, από ανάγκη. Είναι φωτογραφίες, είναι στιγμιότυπα πετρωμένα στον χρόνο. Είναι η αντίδραση σε καταστάσεις που βίωσα, σε καταστάσεις που ζήσανε άλλοι, σε ό,τι συμβαίνει γύρω μου και ήρθε να με αγγίξει. Έτυχε και να με ρίξει κάτω. Κάποιες ιστορίες είναι αληθινές, συνέβησαν όπως περιγράφονται, κάποιες άλλες τις έντυσα με μυθοπλασία.Μερικές δημοσιεύτηκαν παλιότερα στο περιοδικό Εντευκτήριο. Ανέθεσα λοιπόν στον Γιώργο Κορδομενίδη να τις εκδώσει, ξέροντας ότι τις παραδίδω στα καλύτερα χέρια. Για να μην ξεθωριάσουν με τα χρόνια και χάσω τον μπούσουλα μου.
Νόρα Πυλόρωφ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Nόρα Πυλόρωφ στην «Ε»: «Ο έρωτας είναι πανανθρώπινη κινητήρια δύναμη, αρχή και τέλος»