Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 12:59

«Ενας Μάγος που ήταν γάτος!» της Μαρίας Σαμψωνάκη

Ενα βιβλίο γεμάτο έμπρακτη αγάπη, αλλά και ενσυναίσθηση.

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μυστήριος γάτος που τρύπωσε σε έναν φεγγίτη και προσγειώθηκε στον ώμο μιας νεράιδας! Κι έτσι αναπάντεχα ξεκίνησε η συμβίωσή τους».

Tο βιβλίο της Μαρίας Σαμψωνάκη «Ένας Μάγος που ήταν γάτος!» Είναι ένα έμμετρο φιλοζωικό παραμύθι, μια αληθινή ιστορία που νιαουρίζει για την ανάγκη προστασίας της αδέσποτης ζωής, γουργουρίζει από ανιδιοτελή προσφορά και υπεύθυνη κηδεμονία, ενώ χαρίζει αμέτρητα χάδια ανεκτίμητης ευγνωμοσύνης.

Είναι η ιστορία του Μάγου, ενός πρώην αδέσποτου γάτου, που όπως κάθε άλλο ζώο που έχει διασωθεί, προσφέρει πια στην ανθρώπινη οικογένεια του χαρά και μαγεία. Παράλληλα, όμως είναι και η ιστορία της «νεράιδας με τα κόκκινα μαλλιά», που όπως κάθε άλλος εθελοντής καθημερινά διασώζει, φροντίζει, περιθάλπει όλα εκείνα τα ζώα που δεν έχουν την τύχη να υιοθετηθούν και ζουν ακόμα στους δρόμους.

Χαρακτηριστικό του παραμυθιού είναι η παντελής απουσία κακού, άλλωστε δεν είναι προτιμότερο πάντα στα παιδιά να μιλάει κανείς με αγάπη κι όχι με φόβο;

Την εικονογράφηση του βιβλίου υπογράφει η Λιάνα Δενεζάκη, που με τις αέρινες φιγούρες της και τα λαμπερά της χρώματα δημιουργεί ένα ονειρικό σκηνικό για να κινηθούν οι ήρωες.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μεγάλο μέρος των εσόδων του βιβλίου, στηρίζουν ουσιαστικά το έργο γατοεθελοντών σε στειρώσεις, σίτιση, φροντίδα αλλά και περίθαλψη αδέσποτων ζώων.

Ένα βιβλίο γεμάτο έμπρακτη αγάπη, αλλά και ενσυναίσθηση.

Αξίζει να το αναζητήσετε!

 

Συγγραφέας: Μαρία Σαμψωνάκη Ι Εικονογράφος: Λιάνα Δενεζάκη 

Εκδόσεις: Κίτρινο Πατίνι