Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 07:50

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο με τίτλο: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου»

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο με τίτλο: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου»

 

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί  στα βιλιοπωλεία της πόλης μας και στο www.ziti.gr το νέο  βιβλίο με τίτλο: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου», Φεβρουάριος 2023, των συγγραφέων Μαρία ΠετροπούλουΣοφία Μαργαρίτη από τις εκδόσεις ΖΗΤΗ.

 

Οι συγγραφείς Μαρία ΠετροπούλουΣοφία Μαργαρίτη απαντούν στα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, συγγράφοντας ένα ολοκληρωμένο βιβλίο με 60 πλήρη κριτήρια, πρωτότυπα θέματα παραγωγής λόγου, εναλλακτικές προτάσειςπροσωπικής γνώμης στο λογοτεχνικό κείμενο και εμπλουτισμένες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που προτείνονται από το ΙΕΠ.

Τα θέματα είναι προσεγμένα με στόχο να διεγείρουν τον προβληματισμό και το ενδιαφέρον του μαθητή, αλλά και να ενισχύσουν την αλληλεπίδραση μαθητή – καθηγητή. Πρόκειται για ένα απαραίτητο υλικό με πολύ καλή οργάνωση, μεταδοτικότητα, υψηλό επίπεδο λόγου με στόχο να εμπλουτίσει την έκφραση των μαθητών.

Αποτελεί ένα ακόμη αξιόλογο και ποιοτικό βιβλίο που αποδεικνύει, όχι μόνο την γνωστική επάρκεια των συγγραφέων και την ειδίκευση στο μάθημα αλλά και το άψογο έργο των εκδόσεων ΖΗΤΗ. Ενός εκδοτικού οίκου με ιστορία τον οποίο χαρακτηρίζει ο σεβασμός απέναντι στους αναγνώστες του που τον εμπιστεύονται χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η συνέπεια, η ποιότητα και η καλαισθησία των βιβλίων του. 

 

Όπως και στα προηγούμενα βιβλία τους η Μ. Πετροπούλου και η Σ. Μαργαρίτη σε συνεργασία με τις εκδόσεις τους, τον επιμελητή τους και την γραφίστριά τους δημιούργησαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με γνώμονα τη ποιότητα, τη μεθοδικότητα και την πληρότητα. Η συλλογική προσπάθεια αποτυπώνεται στο περιεχόμενο, στη δομή, αλλά και το καλαίσθητο εξώφυλλο του βιβλίου, το οποίο είναι αρμονικά συνδεδεμένη με το βιβλίο και η σημειολογία του μεταφέρει μηνύματα.

Το αερόστατο ως σύμβολο, ελπίδας, ελεύθερης σκέψης και ανάλυσης, παραπέμπει σε ένα ταξίδι περιπέτειας, ανοδικής πορείας και την πραγματοποίηση του ονείρου, την επιθυμία για νέες εμπειρίες και δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας οι οποίες θα αλλάξουν τη σκέψη και τη ζωή μας για πάντα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με ένα βιβλίο. Αυτό αποτελεί την πρώτη εικόνα, τον καθρέφτη του πάθους για κάθε λεπτομέρεια του έργου μας, που κάνει τη διαφορά.  Το βιβλίο: «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία – Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου», είναι το αποτέλεσμα της αγάπης για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, και της επιθυμίας των συγγραφέων να ανανεώνουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού τους, των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αφιερώνουν, λοιπόν, αυτό στους μαθητές που επιθυμούν να μυηθούν στον θαυμαστό κόσμο της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν με αγάπη και μεράκι το μάθημα»

Επιπλέον θέλουν να ευχαριστήσουν μέσα από την εφημ. «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & το eleftheriaonline.gr » τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του νομού Μεσσηνίας που στήριξαν την προσπάθεια τους και στα άλλα τους βιβλία.

Η σχέση της Μαρίας Δ. Πετροπούλου με την πόλη μας είναι ιδιαίτερη αφού η καταγωγή της μητέρας της είναι από την Ανδρούσα Μεσσηνίας και αποτελεί αγαπημένο προορισμό αφού είναι μια κοντινή επιλογή πιο χαλαρών ρυθμών συγκριτικά με την πρωτεύουσα.