Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 10:40

Δημήτρης Καράς: Το τίμημα της ελευθερίας

Δημήτρης Καράς: Το τίμημα της ελευθερίας

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Μια κοπέλα δολοφονείται εν ψυχρώ σ’ ένα απομονωμένο στενό κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Η Κατερίνα είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας. Από τη στιγμή που ο δολοφόνος αντιλαμβάνεται την παρουσία της στον τόπο του εγκλήματος, η ζωή της πρόκειται ν’ αλλάξει ριζικά. Καταφέρνει να του ξεφύγει, αλλά δεν αργεί να καταλάβει ότι αυτός όχι μόνο έχει δει το πρόσωπό της καθαρά, αλλά και είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τη βγάλει από τη μέση.

Η κατάσταση περιπλέκεται όταν τις επόμενες ημέρες ένα έφηβο αγόρι, ο Λάζαρος, επισκέπτεται το ιατρείο όπου εργάζεται η Κατερίνα. Από τότε, αρχίζει να την παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στη ζωή της. Υποψιάζεται πως αυτός είναι ο δολοφόνος, αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο, και η Αστυνομία δεν δείχνει διατεθειμένη να ερευνήσει περισσότερο την υπόθεση. Τότε, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, και με τη βοήθεια της καλύτερής της φίλης, αρχίζουν να παρακολουθούν συστηματικά τον Λάζαρο προσπαθώντας ν’ αποδείξουν την ενοχή του.

Ακολουθεί ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που οδηγεί τις δύο φίλες στα βάθη του εγκληματικού υποκόσμου της Αθήνας, και γεννάει περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα απαντάει…