Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 11:35

Γιάννης Κονταράτος: Χρονοτριβείο

Γιάννης Κονταράτος: Χρονοτριβείο

 

 

Ο συνθέτης Γιάννης Κονταράτος κάνει το δισκογραφικά του ντεμπούτο με το άλμπουμ «Χρονοτριβείο», που αποτελεί ένα μουσικό έργο βασισμένο σε ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Ποιήματα με νοσταλγικό χαρακτήρα και όχι μόνο, τα οποία πρώτα βρήκαν τη σειρά τους σε ένα νοητό αέναο κύκλο και ύστερα σαν μια ιστορία μελοποιήθηκαν.

Κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο.


1. Intro, οργανικό

2. Παιδικά γλυκά μου χρόνια, Γιάννης Κονταράτος

3. Φθινόπωρινό, Ασπασία Στρατηγού, Γιάννης Κονταράτος

4. Πού πάμε (Ι), Ναταλία Λαμπαδάκη, Λήδα Γρηγοριάδου, Αρετή Πολυμενίδη

5. Μαλαγχολία, Παντελής Νικηφόρος:

6. Ψυχή της νύχτας, Γιάννης Κονταράτος

7. Όταν βραδιάζει, Γιάννης Κονταράτος

8. Η ζωή μέσα στ’ όνειρο, Θοδωρής Κρητικός

9. Φαντάσματα, Γιάννης Κονταράτος

10. Πού πάμε (ΙΙ), Ναταλία Λαμπαδάκη, Λήδα Γρηγοριάδου, Αρετή Πολυμενίδη

11. Επιστροφή, Γιάννης Κονταράτος

12. Τώρα που γυρίζει πάλι, Γιάννης Κονταράτος

 

Ο Γιάννης Κονταράτος είναι μουσικός με εκτεταμένη εκπαίδευση στον κλασικό τομέα και πολυσχιδή εμπειρία σε διάφορα μουσικά είδη. Γεννημένος το 1993 στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην Πάρο, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία στα 8 του χρόνια στη μουσική σχολή του νησιού. Το 2011 εισήχθη στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Νέας Σμύρνης, ολοκληρώνοντας το πτυχίο κλασικού βιολιού καθως και τα ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα) Απο το 2020 άρχισε να διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης και αργότερα και στο Εθνικό Ωδείο Καλλίπολης.

Πέρα από τις ωδειακές του σπουδές, από το 2013 έως σήμερα, έχει συμμετάσχει σε αρκετά μουσικά

σχήματα αλλά και σε συνεργασίες με διάφορους τραγουδοποιούς (Γιάννης Παπαγεωργίου, Ματούλα Ζαμάνη, Ηλίας Βαμβακούσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης Νίκος Ζουρνής) και πολλοί άλλοι επιδεικνύοντας τις δεξιότητες του τόσο στο βιολί , όσο στα πλήκτρα και την ηλ.κιθάρα. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι η ποικιλία των οργάνων που ασχολείται και οι επιρροές που διαμορφώνουν τον ήχο του. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ηχογραφήσεις διαφορετικών μουσικών στυλ, αποδεικνύοντας την ευελιξία του και τη δυνατότητά του να προσαρμόζεται σε διαφορετικές μουσικές αισθητικές. Αυτό φαίνεται και στο δικό του προσωπικό solo project με τιτλο «Omnis» μέσα από ένα solo performance, συνδύασε το βιολί, μια ηλεκτρική κιθάρα και πλήκτρα με τη χρήση fx-loop, δημιουργώντας μια μουσική εμπειρία που συνδυάζει στοιχεία ηλεκτρονικής, πειραματικής και ambient μουσικής.

Τέλος μέσα στο 2024 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Χρονοτριβείο» σε στίχους Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μουσική δική του απο τις εκδόσεις Μετρονόμος .Ένας θεματικός δίσκος με βασικο πυρήνα τη νοσταλγια και τις αναμνήσεις.