ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 21:06

Απολαυστικά εναλλακτικό το Μελιτζάzz 2016 On the road (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Απολαυστικά εναλλακτικό το Μελιτζάzz 2016 On the road (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Με αφετηρία και οδηγό την τσακώνικη μελιτζάνα το Μελιτζάzz 2016 On the road ολοκληρώθηκε στο Λεωνίδιο, αφήνοντας μια γλυκιά γεύση, όπως το… γλυκό μελιτζανάκι και το λικέρ μελιτζάνας. 

 

Γεύσεις, μουσικές, χοροί, παιχνίδια, ανοιχτά αρχοντικά με μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να απολαμβάνουν τον πολιτισμό και την ιστορία. Πλήθος επισκεπτών να ξαναζεί η να ζει για πρώτη φορά τη μοναδικότητα της ξεχωριστής διοργάνωσης, για την οποία δούλεψαν και φέτος ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας και η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε.

Το… «πιο φευγάτο οπωροχορευτικό και μουσικοκηπευτικό φεστιβάλ», με ξέφρενους ρυθμούς και ανοιχτά αρχοντικά υποδέχτηκε και αποχαιρέτισε τους επισκέπτες του, με τρόπο διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Σε ρυθμούς κάθε λογής μικροί και μεγάλοι χόρεψαν επί 5 ημέρες και νύχτες. Μπήκαν σε παλιά αρχοντικά που άνοιξαν τις πύλες τους. Διασκέδασαν κι έμαθαν μικρά και μεγάλα μυστικά της τοπικής γαστρονομίας. 

Ενας τόπος που οι άνθρωποί του έχουν βάλει στόχο να αναδείξουν σε τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με το πάρκο αναρρίχησης στον κοκκινόβραχο και άλλες δράσεις, με τη μοναδική φυσική ομορφιά να κερδίζει σε ένα χωριό που αγκαλιάζεται από βουνό και θάλασσα. Ενας τόπος που προσπαθεί να προσπερνά τις δυσκολίες, με αργά αλλά σταθερά βήματα κάθε φορά, διεκδικώντας μερίδιο από τις υποδομές, κερδίζοντας όμως όλο και περισσότερους πιστούς επισκέπτες.  

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική γιορτή πολιτισμών. Προσκεκλημένοι και φέτος ήταν καλλιτέχνες και σεφ που μετέφεραν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Το Λεωνίδιο, πρωτεύουσα της Τσακωνιάς γιόρτασαν προβάλλοντας τη μελιτζάνα του κάμπου τους, την τσακώνικη διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό, την τοπική παράδοση , τη φιλοξενία και το φυσικό περιβάλλον.


NEWSLETTER