Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016 18:59

Εκδήλωση τιμής προς το Σαϊνοπούλειο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Εκδήλωση τιμής προς το Σαϊνοπούλειο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Τιμούμε στο πρόσωπο του Γιώργου Σαϊνόπουλου τους αιώνιους Έλληνες πατριώτες, αυτούς τους καθαρούς ανθρώπους, που μαζί με τους συμπολίτες τους συγκρότησαν την ιδέα της Ελλάδας, που δεν έβαλαν ως πλεονέκτημα τη διεκδίκηση των ιδεοληψιών τους, αλλά ενσωματώθηκαν και πάλεψαν με την κοινωνία» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης κατά την απόδοση τιμής από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στο «Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα» και την πρόεδρό του, κ. Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, για την προσφορά τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Η τιμητική εκδήλωση αφορούσε τον αείμνηστο Γιώργο Σαϊνόπουλο και τους θείους του, Γιάννη και Αικατερίνη, που δημιούργησαν «ένα καινοτόμο ίδρυμα, που άλλαξε τη ζωή των Σπαρτιατών και νίκησε κατά κράτος τα συντηρητικά στοιχεία», σημείωσε ο περιφερειάρχης, μη παραλείποντας και τη σύζυγο του αείμνηστου πρώην δημάρχου της πόλης (πριν και μετά την δικτατορία), τη Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, για την «προσήλωση και τη συνέπειά της στις αρχές και τις αξίες που τόσα χρόνια το ίδρυμα πρεσβεύει».

Σημειώνεται ότι ο Γ. Σαινόπουλος, μετά τη δημαρχιακή του θητεία, επιδόθηκε στο κοινωνικό, πολιτιστικό, αθλητικό και φιλανθρωπικό έργο του «Ιδρύματος Ιωάννου και Αικατερίνης Σαϊνοπούλου», το οποίο ιδρύθηκε από τους ελληνικής καταγωγής θείους του στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ το 1966, με σκοπό την ανάληψη και εκτέλεση κοινωφελών έργων, την παροχή υποτροφιών, τη βράβευση, δια χρηματικού επάθλου, πρωτευσάντων μαθητών και την ενίσχυση φιλανθρωπικών, αθλητικών και πνευματικών-πολιτιστικών συλλόγων.

Π. Τατούλης: «Ανατρέπουμε τον αποκλεισμό της Λακωνίας»

«Ανατρέπουμε την αντίληψη ότι η Λακωνία αποτελεί παραμεθόριο περιοχή με τις μεγάλες επενδύσεις προς όφελος των πολιτών της» δήλωσε από τη Σπάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας, ότι η περιφέρεια με υπευθυνότητα και προγραμματισμό, υλοποιεί μεγάλες υποδομές στη Σπάρτη και συνολικά στη Λακωνία. Αυτά τα έργα, πρόσθεσε, τα οποία στην πλειοψηφία τους χρηματοδοτούνται από την περιφέρεια «αμβλύνουν τα προβλήματα προσβασιμότητας και δημιουργούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Ο κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον δήμαρχο Σπάρτης, Ευάγγελο Βαλιώτη, ζήτησε τη συνεργασία της δημοτικής αρχής και για τα υπόλοιπα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν. Τέλος, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αφυσσού, «της μαύρης αυτής περιβαλλοντικής σελίδας» όπως είπε, εκφράζοντας την πίστη ότι έως το τέλος του 2016, θα έχει αποκατασταθεί αυτή «η μεγάλη πληγή που παραλάβαμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER