Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 21:44

Πρεμιέρα της παράστασης "Η αυλή των θαυμάτων” από τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης

Πρεμιέρα της παράστασης "Η αυλή των θαυμάτων” από τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης

 

 

Η κόρη του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, Κατερίνα (γνωστή σκηνογράφος) θα προλογίσει τη νέα παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης "Η αυλή των θαυμάτων", αυτό το Σάββατο, όπου κάνει πρεμιέρα στις 8.30 μ.μ.. 

Δεκαετία του '50... Κάθε πόλεμος, έχει και τα επακόλουθά του κι ένα απ' αυτά είναι ο ξεριζωμός. Σ' αυτήν την αυλή βρέθηκαν οικογένειες, άτομα, νέοι, νέες, ζευγάρια, χήρες, ηλικιωμένοι, ξεριζωμένοι - πρόσφυγες. Ανθρωποι με ελπίδα ένα καλύτερο αύριο. Στα δωμάτια μιας αυλής, στο συνοικισμό του Βύρωνα, κατοικούν άτομα και οικογένειες που έχουν ένα κοινό γνώρισμα - ότι ανήκουν στη λεγόμενη λαϊκή τάξη - έχουν όμως διαφορετική προέλευση. 

Οπως είναι φυσικό, το ποικιλόμορφο των ιδιαιτεροτήτων των χαρακτήρων γεμίζει την ατονία και το μουντό της αυλής χρώματα. Ομως, μέσα από αυτήν την υποχρεωτική συμβίωση, όπου ο καθένας μοιράζεται, θέλοντας και μη, τον προσωπικό του χώρο και κόσμο, επακόλουθο είναι να  γεννιούνται  διάφορες εντάσεις. Την ίδια στιγμή όμως, διατηρείται ζωντανή η επικοινωνία, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά. Παρελθόν, ελπίδα, όνειρα, έρωτας, απογοήτευση, νοσταλγία και μια γκάμα χαρακτήρων είναι μερικά από τα μικρά «θαύματα» που ξεδιπλώνονται μπροστά μας. Στην αυλή αυτή ο καθένας θα αναγνωρίσει κάτι δικό του. Οι κάτοικοι μιας αυλής που γίνονται οι κάτοικοι όλης της Ελλάδας και ταυτόχρονα, όλοι μαζί, συνθέτουν τον χαρακτήρα καθενός ανθρώπου. Όνειρο και πραγματικότητα συγκρούονται κάθε στιγμή. Οι χαρακτήρες μοιάζουν με νομίσματα. Δύο όψεις. Το μεγαλείο της καρδιάς και η μικροψυχία. Ομως, πού οφείλεται η σύγκρουση αυτή; Υπάρχει άραγε κάποια εξήγηση; Και τελικά υπάρχει νικητής στη σύγκρουση;

 

Η σκηνοθεσία είναι του Θεόδωρου Εσπίριτου, η σκηνογραφία του Σωτήρη Μπελιά, η ενδυματολογία, το μακιγιάζ και η θέση του βοηθού σκηνοθέτη ήταν της Ρίτας Φλάναρη. Η μουσική επιμέλεια ήταν των Θεόδωρου Εσπίριτου, Νίκου Σταθουλόπουλου. Παίζουν οι: Κατερίνα Γεωργούλα, Ηλιάννα Μάτα, Φάνης Καλογερόπουλος, Ηλίας Κερκεμέζος, Ρούλα Σπυροπούλου, Πόπη Δημοπούλου, Δήμητρα Δάρρα, Παρασκευάς Καραθανάσης, Γιώργος Μπιλίσης, Μαρία Κουρέτα, Σωτήρης Μπελιάς, Χρήστος Κασσελούρης, Λεωνίδας Νιαούρης, Στέφανος Καλαμπόγιας, Νίκος Αριδάς. Η επιμέλεια του προγράμματος ήταν των Μαρίας Κουρέτα, Δήμητρας Δάρρα, την αφίσα σχεδίασε ο Κωνσταντίνος Μπελιάς, τον ήχο και το φως φροντίζει ο Ανδρέας Χίνης.