Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 09:33

Ανακοινώνεται σήμερα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021: Καλή επιτυχία Καλαμάτα!

Γράφτηκε από την

 

Αγωνία τέλος για την υποψηφιότητα KALAMATA:21 καθώς σήμερα στις 12.15 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η πόλη της Ελλάδας που θα ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι υποψήφιες είναι η Καλαμάτα, η Ρόδος και η Ελευσίνα ενώ συμπρωτεύουσες το 2021 θα είναι η Τιμισοάρα της Ρουμανίας και το Νόβι Σάντ της Σερβίας. 

Χθες το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 παρουσίασε  επίσημα την πρότασή του στο ξενοδοχείο "Electra Palace" στην Αθήνα. Η παρουσίαση πήγε καλά, σύμφωνα με το Γραφείο Υποψηφιότητας, όπως και η επίσκεψη της Ευρωπαϊκή Κριτικής Επιτροπής την Τετάρτη στην Καλαμάτα. Την πρόταση της Καλαμάτας, παρουσιάσαν οι: Παναγιώτης Νίκας δήμαρχος Καλαμάτας, Εκτωρ Τσατσούλης εκτελεστικός διευθυντής, Πολύδωρος Καρυοφύλλης καλλιτεχνικός διευθυντής, Μαρία Καλλικούνη υπεύθυνη σχεδιασμού και συνεργασιών, Μαρίνα Παπατσώνη διευθύντρια μάρκετινγκ και ανάπτυξης της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., Ηλίας Σκενδερίδης σύμβουλος ψηφιακής στρατηγικής, Μαργαρίτα Πήτα υπεύθυνη συμμετοχικότητας και καλλιτεχνικού προγράμματος, Βασίλης Μπαζάνης εκπαιδευτικός, Φωτεινή Αράπη σύμβουλος νέων, Hamid Roshangar αρχιτέκτων.

Σήμερα τα στελέχη του Γραφείου θα βρίσκονται στο "Best Western Museum Hotel" (Μπουμπουλίνας 16) από τις 10 το πρωί για να υποδέχονται φίλους και υποστηρικτές της Μεσσηνίας με Μεσσηνιακά κεράσματα. Πολύς κόσμος αναμένεται να ταξιδέψει στην Αθήνα για να δώσει το "παρών" στην ανακοίνωση της νικήτριας πόλης. Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας έχει μισθώσει λεωφορείο για τα μέλη του, τα οποία θέλουν να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη τους.

Στις 12.15 μ. θα ανακοινωθεί η απόφαση στο υπουργείο Πολιτισμού (Μπουμπουλίνας 22) και αμέσως μετά, στο χώρο στο "Best Western Museum Hotel" θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

Γ.Σαρ.