Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 16:16

«Τα χαΐρια μας εδώ…» και μετά τις γιορτές 

«Τα χαΐρια μας εδώ…» και μετά τις γιορτές 

Η θεατρική παράσταση «Τα χαΐρια μας εδώ…», με τη Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, θα συνεχιστεί και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η παράσταση αποτελεί μια συγκλονιστική προφορική μαρτυρία με μνήμες από την Σμύρνη, την απελευθέρωση, και την καταστροφή της, τον ξεριζωμό των Ελλήνων και τα μετέπειτα δύσκολα χρόνια τους στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, κι έχει εντυπωσιάσει το θεατρόφιλο κοινό της Καλαμάτας.

Βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου “Τα χαΐρια μας εδώ: Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης” και ανεβαίνει με τη στήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας. Η σκηνοθεσία, τα κοστούμια και οι φωτισμοί είναι του Αγγελου Μπούρα και την επιλογή του κειμένου επιμελήθηκε ο μουσικός Γιώργος Αδαμόπουλος και η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, η οποία και ενσαρκώνει το πρωταγωνιστικό ρόλο της Αγγέλας Παπάζογλου που υπήρξε η μητέρα του συγγραφέα.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ., στο καφενείο η “Ελλάς” - Ακρίτα 127, Καλαμάτα. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και στο χώρο το καφενείου. Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 27210 92682.