Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 08:14

14 ομάδες στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
14 ομάδες στο Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

 

 

Από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη, με 14 συμμετοχές ομάδων από την Ελλάδα, την Αγγλία και την Ιταλία και συνολικά πλέον των 270 ατόμων.

Το φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές ή φοιτητές, δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική κληρονομιά. 

Οι ομάδες και τα έργα που επελέγησαν για τη φετινή διοργάνωση από την αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει ο Δήμος Μεσσήνης, έχουν ως εξής: Οι ομάδες του 1oυ Γενικού Λυκείου Μεσσήνης, του Γυμνασίου Πεταλιδίου και του 1oυ Γυμνασίου Σύρου θα παρουσιάσουν η κάθε μία τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη. Η ιταλική ομάδα του «Don Bosco - Villa Ranchibile», η Αγγλική του UCL Classical Drama και του 2ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου μαζί με το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καλλιθέας θα παρουσιάσουν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Το 11ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, ενώ τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και η ομάδα του 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου το έργο «Αλκηστις» του Ευριπίδη. Το Γυμνάσιο με το Γενικό Λύκειο Μολάων και το Γενικό Λύκειο Ελους θα λάβουν μέρος με την παράσταση «Κύκλωψ» του Ευριπίδη, το 7ο Γυμνάσιο με το 4ο Γενικό Λύκειο  Κέρκυρας με τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη, το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας με το έργο «Αγαμέμνων» από την Ορέστεια του Αισχύλου, η ομάδα Rada από το Λονδίνο θα παρουσιάσει τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και το Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας τους «Επτά επί Θήβαις» του Αισχύλου.

 

Η έναρξη και η λήξη θα γίνουν στην Αρχαία Μεσσήνη στις 28 Μαρτίου και στις 6 Απριλίου αντίστοιχα, με την Ιταλική ομάδα να ανοίγει την αυλαία και τη Rada να την κλείνει. 


NEWSLETTER