Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 09:36

Πολύς κόσμος στα καρναβάλια Καλαμάτας και Φιλιατρών - Σήμερα η σειρά της Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

 

Ο συννεφιασμένος ουρανός χθες στη Μεσσηνία δεν πτόησε στο παραμικρό τους χιλιάδες καρναβαλιστές που διασκέδασαν με την ψυχή τους, τόσο στην πρωτεύουσα του νομού -όπου το μεσημέρι κορυφώθηκε το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, με την παρέλαση χιλιάδων μασκαράδων-, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές, στις οποίες το κέφι πήρε και έδωσε.

Συγκεκριμένα, η Καλαμάτα κινήθηκε χθες στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού, με τους μασκαράδες να δίνουν τον ρυθμό στην ξέφρενη παρέλαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Τα πληρώματα των μασκαρεμένων, μετά τη… θορυβώδη πορεία τους στην Αριστομένους, κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχε στηθεί κανονικό πάρτι για την τελετή λήξης. Ο Χρήστος Φερεντίνος, για μία ακόμα φορά, «έδωσε ρέστα», ενώ όλοι διασκέδασαν με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ηβη Αδάμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Το κέφι περίσσεψε χθες και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας, στις πολλές καρναβαλικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν και στις οποίες συμμετείχε πολύς κόσμος, όπως στα Φιλιατρά όπου έγινε καρναβαλική παρέλαση στις 3 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία.

Στη Μεσσήνη, χθες, το Σωματείο Εθελοντών αναβίωσε τα έθιμα «Τυρής - Ταραμάς» και «Φάγατε - Φάγαμε», ενώ οι εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού κορυφώνονται σήμερα Καθαρά Δευτέρα.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα, στις 10.30 σήμερα το πρωί, οι φουστανελάδες των συλλόγων της Μεσσήνης θα οδεύσουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα, όπου στις 11 θα γίνει η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της «Γριάς Συκούς». Στις 11.30 θα αρχίσουν τα… κρεμάσματα και τα κεράσματα παραδοσιακής φασολάδας, ενώ στις 3 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και η κρίση από το Κομιτάτο Μεσσήνης.

Ξεχωριστή είναι σήμερα, στις 10.30 το πρωί, και η αναβίωση, στη Νέδουσα, των πανάρχαιων δρώμενων του αγερμού και της ευετηρίας.

 

Σήμερα, εξ άλλου, στη Μεθώνη, στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει «Του Κουτρούλη ο γάμος», με την παρέλαση αρμάτων με τα συμπεθέρια, ενώ στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία της παραλίας θα γίνει η… γαμήλια τελετή.