Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 15:59

«Καληνύχτα Μαργαρίτα» από την ομάδα “Εθος” 

Την πρώτη της παράσταση με το «Καληνύχτα Μαργαρίτα» θα δώσει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «Εθος» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Για πρώτη φορά φοιτητές από τα Τμήματα Ιστορίας και Φιλολογίας έφτιαξαν την ομάδα με σκοπό την ανάδειξη της θεατρικής τέχνης, εντός και εκτός των ορίων της Σχολής.

Η πρεμιέρα του «Καληνύχτα Μαργαρίτα» θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας (Υπαπαντής 25) και το έργο θα συνεχίσει εκεί για ακόμα 3 παραστάσεις, Κυριακή 30 Απριλίου, Δευτέρα 1 Μαΐου, Τρίτη 2 Μαΐου. Η παράσταση ξεκινάει στις 8.30 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το έργο είναι του Γεράσιμου Σταύρου και πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του διηγήματος «Μαργαρίτα Περδικάρη» του Δημητρίου Χατζή. Ακαδημαϊκός υπεύθυνος είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας. 

Παίζουν οι: Νίκη Μιχαλίτση, Δημήτρης Καρακούσης, Νίκος Τσατσούλης, Χριστίνα Φλωράκη, Γιώτα Βασιλειάδη, Νίκος Μελιτσιώτης, Κώστας Μανδέλλος, Κέλλυ Βραχά, Κωνσταντίνα Καλογερίδη, Δημήτρης Βάσσης, Ηλίας Ζαχαρόπουλος, Κώστας Μανδέλλος, Γωγώ Δημητρακάκου, Αγγελος Λίβερης. Τη σκηνοθεσία και την οργάνωση ανέλαβε η Κέλλυ Βραχά. Βοηθοί ήταν οι Γιώτα Βασιλειάδη, Χριστίνα Φλωράκη

Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Η σεμνοτυφία, το κέρδος, η απάτη, η ευσέβεια, η συνενοχή, η δυσπιστία τη χαρακτηρίζουν. Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, από την απληστία της, την αυτοϋπονόμευσή της... Αυτό το σπίτι - θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Αυτό το παιδί, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά... Οταν η Μαργαρίτα μυείται, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.