Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 18:26

Συνεχίζεται η έκθεση «Το παλιό σχολείο» στα Φιλιατρά

Συνεχίζεται η έκθεση «Το παλιό σχολείο» στα Φιλιατρά

Συνεχίζεται  η έκθεση «Το παλιό σχολείο» του Συλλόγου Διαφύλαξης Σχολικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ο Μαυροπίνακας», που φιλοξενείτε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών.

Μια έκθεση  με ιστορικά τεκμήρια από τη νεοελληνική εκπαίδευση , όπως παλιά θρανία, βιβλία, τετράδια, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, πλάκες και κοντύλια, μαθητικά είδη αμφίεσης, μηχανές προβολής ταινιών, αντικείμενα μαθητικών συσσιτίων,  εργαλεία ξυλογλυπτικής, παλιούς χάρτες, απολυτήρια, έγγραφα, φωτογραφίες και πλούσιο ακόμη υλικό. Η οποία γίνεται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και εντάσσεται στην προσπάθεια ίδρυσης Μουσείου Εκπαίδευσης στα Φιλιατρά.  Μάλιστα έπειτα από πρόταση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Δημήτρη  Οικονομόπουλου και του Υπεύθυνου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δημήτριου Σαρρή προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το πανεπιστήμιο ενέταξε την παραπάνω δράση στις δράσεις όπου οι φοιτητές τού Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος μπορούν να κάνουν την πρακτική τους, με υπεύθυνο φορέα της πρακτικής τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έτσι για την περίοδο μέχρι τις 19 Αυγούστου η  φοιτήτρια του Πανεπιστημίου  Ανθούλα Βουδούρη, κρατάει ανοιχτή την έκθεση σε συνεργασία με τα μέλη του συλλόγου, από Τετάρτη έως Σάββατο, 10.30 π.μ. – 2.30 μ.μ. και βοηθάει στην αποδελτίωση και την επιστημονική τεκμηρίωση του υλικού.

Από την πλευρά του Συλλόγου παρακαλούνται οι  επισκέπτες της έκθεσης να προσφέρουν στον σύλλογο οτιδήποτε διαθέτουν και έχει άμεση σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία των περασμένων δεκαετιών. Παρακαλούνται επίσης να φέρνουν παλιές σχολικές φωτογραφίες (αν είναι δυνατόν με καταγραμμένα τα ονόματα των μαθητών), οι οποίες θα αντιγράφονται και θα επιστρέφονται επί τόπου.

Κ.Μπ.