Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 13:23

"Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος": Εντατικές πρόβες για την παράσταση “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”

Ολοκληρώνονται οι ετοιμασίες του Θεατρικού Σήματος "Συν Ενα - Μιχάλης Τούμπουρος", που βαδίζει στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της πρώτης χειμερινής παραγωγής του με το έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», του Αμερικανού συγγραφέα Εντουαρντ Αλμπι.

Πρόκειται για ένα δραματικό έργο πολύ πλούσιο σε αναφορές, κρυμμένα νοήματα και συμβολισμούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, με στιγμές που αναδύουν ένα αιχμηρό μαύρο χιούμορ. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό το θεατρικό έργο αναπαριστά την «κόλαση του οικιακού βίου». Το μεγαλύτερο μέρος της δραματικής πλοκής αποκαλύπτει λανθάνουσες σχέσεις εξουσίας, ιεραρχικούς ρόλους και συμβολικά μοτίβα, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ήταν δυνατόν να αναγνωσθούν εάν ο συγγραφέας είχε προτιμήσει μία πιο «συμβατική» θεατρικά φόρμα ανάλυσης των συμβάντων, όπου τα γεγονότα θα έμοιαζαν περισσότερο «πραγματικά». 

Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι: σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης, μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου, μουσική επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση, σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης, βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Σοφία Μποτσέα, Νίκος Κυριακουλάκος, Νίκος Καπόπουλος. Στο ρόλο της Χάνυ σε διπλή διανομή: Γιώτα Μπούνα - Χαρούλα Νίκου.Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής στις 9.15 μ.μ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν για 10 μόνο βράδια, μέχρι τις 19 Νοεμβρίου. 

Οι ώρες έναρξης της παράστασης για τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή είναι 9.15 μ.μ., ενώ για Σάββατο - Κυριακή 8 μ.μ.. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και εισιτήριο με μειωμένη τιμή για φοιτητές, πολύτεκνους και ειδικές ομάδες. Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται καθημερινά εκτός Κυριακής πρωί, από σήμερα 10 π.μ.- 1 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και 6 μ.μ.- 9 μ.μ. στην είσοδο του αμφιθεάτρου της (οδός Υπαπαντής).