Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 07:45

“Η δική μας Μαρία Κάλλας” σε ΗΠΑ και Φιλιατρά

Προβολές της ταινίας “Η δική μας Μαρία Κάλλας” του Μπάμπη Τσόκα θα γίνουν στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα, τις επόμενες ημέρες, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αύριο Κυριακή 19 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί προβολή στο Λόουελ της Μασαχουσέτης (Βοστώνη) σε συνεργασία με τον τοπικό Μεσσηνιακό Σύλλογο και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Ηλία Τριπόδη και την Φωτεινή Παναγάκου. Η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία θα εκπροσωπηθεί από τον Μιλτιάδη Αθανασόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Μασαχουσέτης “Νέα Αγγλία” μαζί με τον πρώην πρόεδρο Γεώργιο Δημόπουλο.

Εξ άλλου, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου θα γίνει προβολή της ταινίας στα Φιλιατρά, με την υποστήριξη του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Φιλιατρών, η πρόεδρος του οποίου, Βιβή Παντελάκη, είναι μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Ακολουθούν προβολές, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, με την επιμέλεια του Κ. Φραντζεσκάκη, και το Σάββατο 25 του μήνα στην Πάτρα, στον κινηματογράφο “Πάνθεον”, από τον “Αχαϊκό Σύλλογο Μεσσηνίων” - η πρόεδρος του οποίου, Πηνελόπη Λαμπούση, είναι μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας.

Στις προβολές αυτές θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας και θα παραστούν κι άλλοι συντελεστές της ταινίας, ενώ στην Πάτρα θα παραβρεθεί και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μυρτώ Καμβυσίδη.

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, συνεχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον για να γίνουν προβολές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, τη Μεσσήνη, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, την Ουάσινγκτον, το Ντιτρόιτ, το Λος Αντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, στη Ρωσία και σε πόλεις της Ευρώπης.